EVLAT NÖBETİNDEKİ ANNE YÜREK BURKTU

EVLAT NÖBETİNDEKİ ANNE YÜREK BURKTU

Muş’ta HDP İl binası önünde ilk evlat nöbeti eylemini başlatan ailelerden Gülbahar Teker, 15 haftada da eylemini sürdürürken ağlayarak evladını istemesi yürekleri burktu

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan aileler evlat nöbetini kararlılıkla sürdürüyor. Her hafta düzenli olarak HDP binası önünde eylem yapan anne Gülbahar Teker, sinirlerine hakim olmayarak parti binasına girmeye çalıştı. Polisler tarafından güçlükle sakinleştirilen anne Teker, gözyaşlarına boğularak evladını istedi.

2 yıla aşkındır gerek Diyarbakır gerekse de Muş’ta evlat nöbeti tutan Teker, çocuğunu HDP istedi. Parti binası önünde kurulan çadırdan çıkarak içeri girmeye çalışan Teker, gidip kendileri ile görüşerek çocuğunu getirmelerini isteyeceğini söyledi. Polislerin ikna etmesi ile geri dönen Teker kaldırım kenarına oturarak HDP’ye lanet okudu. Küçük oğlu Cuma Teker ile eyleme katılan Gülbahar Teker ‘kahrolsun HDP, kahrolsun PKK’ sloganı attı.

“ANNELER, BABALAR OLARAK BURADA PERİŞAN OLDUK”

Ailelerin evlat nöbetine destek isteyen anne Teker, çocukları dağda olan ailelerin korkmadan gelip eyleme katılmalarını isteyerek; “Ben Hasköy ilçesinden buraya geldim. Daha önce Diyarbakır’da eylemimi yapıyordum. Dağa kaçırılan oğlum için buradayım. Kimse bizlere destek vermiyor. Sadece Muş’tan değil Van, Diyarbakır ve çevre illerden destek bekliyoruz. Bazı haftalar iki aile ile eylemimizi devam ettiriyoruz. Buraya bir defa gelip ismini kaydettiren aileler niye gelmiyor. Gelsinler evlatlarının nöbetine katılsınlar. Korkmalarına gerek yok. Ben HDP’den de PKK’dan da korkmuyorum. Bu canı Allah verdi ondan başka kimse alamaz. Sadece benim çocuğum değil bütün annelerin çocukları için biz buradayız. Onların çocuğu bizim çocuğumuz demektir. Biz istiyoruz ki hepsi gelsin. Herhangi bir ceza yok. Gelip devlete teslim olsunlar. Devletimiz güçlüdür inşallah. Son çocuk dağdan inene kadar buradan gitmeyeceğim. Yeter artık bu anne ve babalardan ne istiyorlar. Diyarbakır HDP binasını kapattılar. Burayı da kapatsınlar. HDP bizden ve çocuklarımızdan ne istiyor? Anneler, babalar olarak burada perişan olduk, ağlıyoruz. Yeter artık, bu anne babalar bu kadar feryat ediyor, bu kadar ağlıyor. Vicdan yok. Eğer Müslüman olsalar getirip çocukları bize verirler. Kürt hakkı böyle değil. Biz de Kürtüz niye bizi savunmuyorlar. HDP ve PKK'ya lanet olsun. HDP kapatsın, gitsin. Kimse bunları istemiyor. Bu çocuklar dağda kalmasın” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”