Fuat Kaya: Taşeron İşçilik Son Bulacak

Fuat Kaya: Taşeron İşçilik Son Bulacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 4. sıra Muş Milletvekili adayı Fuat kaya, CHP iktidarında taşeron işçilik uygulamasına son vereceklerini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 4. sıra Muş Milletvekili adayı Fuat kaya, CHP iktidarında taşeron işçilik uygulamasına son vereceklerini belirtti.


 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 4. sıra Muş Milletvekili adayı Fuat Kaya, gazetemize yaptığı açıklamada: Taşeron, sözleşmeli, 4/B, 4/C, geçici güvencesiz çalışma sistemine, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında son verileceğini belirtti. Kaya yaptığı açıklamada: Taşeron, sözleşmeli, 4/B, 4/C, geçici güvencesiz çalışma sistemine son. CHP iktidarında kamu da taşeron işçilik son bulacak. Türkiye de 2 milyonun üzerinde taşeron işçi bulunmakta, halkın iktidarında kamu da taşeron işçilik sona erecek. CHP, halkın ihtiyaçların cevap veren kaliteli hizmetlerinin tam zamanlı, iş güvenceli, kadrolu işçi ve memur tarafından görülmesi ilkesini benimser. Başta sağlık hizmetlerinde olmak üzere yerel yönetimlerde, kitlerde ve tüm kamu işlerinde taşeron işçiler, kadrolu işçi haline gelecek. Tüm bu çalışanların sendikalaşmasının önü açılacak. 4/B ve 4/C uygulamalarına son verilecek. CHP, Kamu da sözleşmeli çalışmanın yarattığı güvencesizliğe ve aynı işi yapanların 4/B, 4/C gibi değişik statülerde çalıştırılmasından doğan haksızlığa son verecek. Kamu personel sisteminin içine düşürüldüğü hukuk dışı dağınıklık giderilecek. Kamu da hizmet azlığı varken, kamu personeline ihtiyaç fazlası uydurmacası ile güvencesiz istihdam koşullarını dayatan zihniyet asla kabul edilmeyecek. CHP işsizlik Sigorta Fonu nun Hükümet tarafından amacı dışında kullanılması önlenecek, işsiz kalanların hayat standardı korunacak. İşçilerimizden yapılan kesintiler hükümetin seçim yatırımlarına harcanmayacak. İşsizlik Sigorta Fonu nun şeffaf ve etkin denetimi sağlanacak. İşsizlik sigorta Fonu ndan yararlanma koşulları kolaylaştırılacak. İşsizlik ödeneği kişinin asgari geçim standardı ( aile, çocuk, barınma, ulaşım ve beslenme gibi ) gözetilerek belirlenecek. Öyleyse tüm taşeron, sözleşmeli, 4/B, 4/C gibi güvencesiz ve sendikasız çalışan herkesi, bu çağ dışı çalışmaları ortadan kaldırmak için 12 Haziran'da CHP ye oy vermeye davet ediyorum. Tek şansınız bir oyunuz onu geleceğiniz çoluk çocuğunuz için iyi doğru, CHP'den yana kullanın. Başka şansınız yok” dedi.



BESİCİLERİN ZORLU KIŞ MESAİSİ SÜRÜYOR

İLÇEDEKİ METRUK YAPILARIN YIKIMI BAŞLADI

Milletvekili Aday Adayları Kısmen Belli Oldu

ASYA, BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANTISINDA KONUŞTU

BABA “AMACIM, MUŞ’A VE MUŞLUYA HİZMET”

DEMİR ÇELİK’DEN 2 SORU ÖNERGESİ

TUHAD DER’DEN CEZAEVİ AÇIKLAMASI