GAZETEMİZİN YENİ ADI MEMLEKET HAVADİS

GAZETEMİZİN YENİ ADI MEMLEKET HAVADİS

Muş’ta yerel gazetelerin birleşme kararı almasının ardından yayın hayatını isim değişikliği yaparak sürdürme kararı alan gazetemiz, bugünden itibaren Memleket Havadis adı ile siz değerli okuyucularımızla buluşacak

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nün 18 Kasım 2020 tarihli yönetim kurulu kararı ile 30 Nisan olan gazetemizin adı Memleket Havadis olarak değişti.

Resmi ilan yayınlama hakkına sahip vasıflı günlük yerel gazetelerin birleşme kararı almalarının ardından kurulan Muş Basın Yayın Ltd. Şti.’ne devredilerek yayın hayatına devam eden 30 Nisan ve Günaydın Muş Gazeteleri isim değişikliğine giderek bugünden itibaren yeni isimleri ile okuyucuları ile buluştu.

Artan maliyetlerin yanı sıra ilan ve reklam gelirlerindeki düşüş sebebiyle birleşme yoluna gitmek zorunda kalan yerel gazeteler için yeni bir dönem, bugünden itibaren birleşme çalışmalarının son aşaması olan isim değişikliğinin gerçekleştirilmesi ile resmen başlamış oldu. Basın İlan Kurumu´nun birleşerek daha kaliteli bir gazetecilik tavsiyelerine karşılık birleşme kararının alındığı Muş´ta 8 olan günlük vasıflı gazete sayısı 2´ye düşerken, 30 Nisan Gazetesi Memleket Havadis, Günaydın Muş Gazetesi ise Muş Şark Haber Gazetesi olarak ismini değiştirerek bugünden itibaren yayın hayatını sürdürmeye başladı. 

Muş Basın Yayın Ltd. Şti. çatısı altında birleşme kararı alan yerel gazetelerden Muş Manşet, Muşun Sesi, Muş Ekspres, Altınova, Muş Ovası ve Muş İl Gazeteleri vasıf haklarından feragat ederek haftalık yayın veya kapatma yoluna giderken, 30 Nisan Gazetesi ile Günaydın Muş Gazetesi ise isim değişikliği yaparak birleşmenin gazeteleri olmuştu.

Birleşme ve isim değişikliği ile ilgili olarak açıklama yapan Muş Basın Yayın Ltd. Şti. Müdürü Kadir Tunç, birleşme kararından sonra iki gazetenin kurulan şirkete devredilerek yayın hayatını sürdürdüğünü belirterek, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü’nün kararı ile isim değişikliğini gerçekleştirip yerel basında yeni bir dönemin resmen başlatıldığını açıkladı. 

Günlük ve vasıflı iki yerel gazetenin bundan sonra yeni isimleri ile okuyucularıyla buluşacağını ifade eden Tunç, “Şirket bünyesindeki 30 Nisan Gazetesi’nin adı Memleket Havadis, Günaydın Muş Gazetesi’nin adı ise Muş Şark Haber Gazetesi olarak Basın İlan Kurumu tarafından onaylandı. Birleşme kararının ve yeni gazete isimlerinin ilimiz adına hayırlı olmasını diliyorum. Muş’ta yerel basın adına daha iyi bir hizmet sunulması adına atılan adımların olumlu sonuçları olacaktır” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”