“GELSİNLER DEVLETİN ŞEFKATLİ ELLERİNE TESLİM OLSUNLAR”

“GELSİNLER DEVLETİN ŞEFKATLİ ELLERİNE TESLİM OLSUNLAR”

HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan ailelere destek veren Uluslararası Kafkas Derneği Muş İl Başkanı Yaşar Kök, dağa kaçırılan gençlere seslenerek devletin şefkatli ellerine teslim olmaları çağrısında bulundu

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan ailelerin bu haftaki eylemine Uluslararası Kafkas Derneği Muş İl Başkanı Yaşar Kök ve vatandaşlar destek verdi. HDP İl binası önünde evlat nöbeti tutan aileler 15 haftayı geride bırakırken, vatandaşlar ve dernek başkanları tarafından yalnız bırakılmadı.

İl binası önünde kurulan çadırı gören vatandaşlar, ailelerin yanına gelerek dualar ettiler. Biran önce evlatlarına kavuşması temennisinde bulunana vatandaşlar, ‘Allah yardımcınız olsun’ duaları ettiler. Ailelerin davalarında haklı olduklarını ifade eden vatandaşlar, biran önce çocuklarına kavuşmalarını temenni ettiler. HDP’nin yaptığı bu olayın bir Kürt davası olmadığını vurgulayan vatandaşlar, aile büyüklerinin çocuklarına sahip çıkması için büyük görev düştüğünü belirttiler.

HDP il binası önünde aileler için kurulan çadırda açıklamalarda bulunan Uluslararası Kafkas Derneği Muş İl Başkanı Yaşar Kök, ailelerin her türlü mücadelesinde yanlarında olacağını belirtti. Ailelerin kararlılıklarının devam etmesi için temennilerde bulunan Başkan Kök, terörü ülkeden temizleyeceklerini vurguladı.

“BU TERÖR PİSLİĞİNİ ÜLKEDEN TEMİZLEYECEĞİZ”

Kök, konuşmasının devamında terör pisliğinin ülkeden temizleneceğini ifade ederek; “Evlat nöbeti tutan annelere destek veriyoruz. Annelerimiz 15 haftadır burada evlat nöbeti tutuyor. Bizlerde bu devam eden nöbete destek vermeye devam edeceğiz.  Sağlık durumum el verdikçe evlat nöbeti tutan ailelerin yanında olarak onların acılarını paylaşacağım. Kurban Bayramı dolayısıyla geçtiğimiz hafta ara verildi. Bu hafta yeniden evlat nöbetine başladılar. Artık kimse çocuğunu dağa göndermek istemiyor. Bu terör örgütü PKK çocukların ve gençlerin üzerinden ellerini çeksin. Dağa götürülen çocuklar zaman zaman devlete teslim oluyor. Geçtiğimiz hafta da burada evlat nöbeti tutan bir ailemizin evladı teslim oldu. Bu durum burada evlat nöbetini sürdüren annelerimizi umutlandırıyor. Devletimiz payidar ve güçlüdür. Dağda olan çocuklar gelsinler devletin şefkatli ellerine teslim olsunlar. Ailelerinin yanına yuvalarına girsinler. Devletimiz hiçbir şekilde onlara haksızlık etmeyecek. Bütün dağda olan kandırılarak dağa götürülen gençlere sesleniyorum, gelsinler devletin ve ailelerinin sıcak yuvasına kavuşsunlar. Devletimiz güçlü ve dirayetlidir. Dağa kaçırılan çocukların ailelerine kavuşması için devletimizin elinden gelen gayreti göstereceğine inanıyorum. Bu terör pisliğini ülkeden temizleyeceğiz. İnşallah hep beraber birlik olacağız. Annelerimizin dağa kaçırılan çocuklarını geri gelmesi için her türlü mücadelede yanlarında olacağız. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Evlat nöbeti tutan annelerimizin de bizlerinde dirayetini artırsın. Vatanımız milletimiz sağ ve payidar olsun” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”