Girişimcilik Kursları Devam Ediyor

Girişimcilik Kursları Devam Ediyor

KOSGEB tarafından verilen girişimcilik kurs eğitimleri devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi'nde verilen kurslara katılan kursiyerler, sabah ve öğlen olmak üzere belirli gün ve gruplar halinde eğitim alıyor.

13 gün sürecek olan girişimcilik kursu, eğitimlerinden 550 kişinin istifade edeceği belirtilirken, kurs eğitimleri sonucunda kursiyerlere 200 TL'ye yakın ücret verileceği belirtildi.


Muş'ta 550 kursiyerin girişimcilik için eğitim aldığı kurslarda ciddi bir yoğunluk olduğu görüldü. Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi binasında verilen kurslara ilgide yoğunluk yaşandığı görüldü.


13 gün sürecek olan Girişimcilik Kursu sonucunda başarılı olanlara sertifika verileceği belirtildi. Sertifika almaya hak kazanan kursiyerler yapacakları projeler ile 27 bin TL hibe, 70 bin TL'de geri ödemeleri destekten faydalanabilecek. Kurs eğitimleri sonucunda kursa katılan kursiyerlere ayrıca 200 TL'ye yakın ücret ödenecek.


Girişimcilik Kursu yüklenicisi MUÇEV Başkanı Fırat Aykan: Buradaki amacımız pastadan en büyük payı Muş'un almasıdır. Bu istihdam atağında Van, Hakkari ve Bitlis'i geride bırakmayı arzuluyoruz” dedi.


KOSGEB tarafından desteklenen, İŞ-KUR tarafından düzenlenen ve eğitim yüklenicisi MUCEV olan Girişimcilik kursu eğitimlerine başlandı.


Muş'ta geride bıraktığımız hafta başından itibaren eğitim çalışmalarına başlanılacak olan Girişimcilik kursları il merkezinde 550, ilçelerde ise 300'e yakın gence eğitim ve iş imkânı sunacak.


Eğitimler sonucunda sertifika alma hakkını elde eden kursiyerler kendi alanlarında yapacakları projeler ile uygun görülmesi durumunda 27 bin TL, işini daha etkin hale dönüştürmek üzere kabul edilmesi durumunda ikinci bir olanak olan 70 bin TL geri ödemeli destekten faydalanabilecek. Kurs eğitim çalışmaları ve yarın sona erecek olan müracaat sürecine yönelik MUÇEV Başkanı Fırat Aykan: Muş'taki işsizler için fırsat olan girişimcilik kurslarına tüm işsizleri ve iş yapmak isteyipte maddi anlamda güçlük çeken tüm emektarları bekliyoruz.” dedi.


Akyan, girişimcilik kurslarına ilişkin olarak verdiği bilgilerde ise, Girişimcilik kurslarımız KOSGEB tarafından desteklenmekte, İŞ-KUR tarafından düzenlenmektedir. Kurs eğitim sürecini ise MUÇEV olarak bizler üstlenmekteyiz. Bizim buradaki amacımız bölgede işsiz sayısının en aza indirmiş bir il olma özelliğine yöneliktir. Yine bu kurslarımız sonucunda sunulan pastadan en büyük payı ilimize aktarmayı amaçlıyoruz. Van, Bitlis ve Hakkari'yi geride bırakmak için ve sağlanan bu desteğin meslek sahibi olan, iş yapabilecek konumda olup da maddi imkansızlıklar içinde olan kardeşlerimizle buluşturulması için seferber bir çalışma şekli içerisindeyiz. Kurslarımızda belirli gruplar halinde toplam olarak 550 kursiyere eğitim verilecektir. İlçelerimizde de aynı şekilde girişimcilik kurslarımız verilecektir. İlçe kurslarımızda ANADER tarafından yürütülecektir. Toplam 72 saat ders görecek olan kursiyerler kursun sonunda yapılacak sınavda başarılı olurlarsa Girişimcilik sertifikası alacaklar. Yine kurs sonucunda ayrıca katılımcı kursiyerlerimize 180 ile 200 TL arasında bir maddi destek sağlanacaktır. Muş gençliği kültür turizm ve cevre gönüllüleri derneği kurs sonunda mezun olan kursiyerler iş kurdukları takdirde kosgebden 27 bin TL geri ödemesiz ve 70 bin TL de faizsiz destek alacaklardır. Proje destek ekibimiz kurs sonucunda sertifika alma hakkını elde eden kursiyerlere ücretsiz proje desteği sunacaktır. İlimize bu imkânı sunan tüm yetkililerimize teşekkürü de borç biliyoruz” şeklinde konuştu.


 


 





ÇELİK, “DANIŞTAY KARARI İLE DURDURULMUŞTUR”

“TÜTÜN DAİRE BAŞKANLIĞI KURULSUN”

Tütün Üreticisi Vergi İndiriminde Diretiyor

Girişimcilik Kursları Devam Ediyor

Girişimcilik Kurslarına Başvurular Yarın Sona Eriyor

Yurtçim İhracat Rakamlarını Yükseltti

Ekonomide Van ın Önündeyiz