HALK SORDU, BAŞKAN YANITLADI

HALK SORDU, BAŞKAN YANITLADI

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayın yaparak yapılan hizmetlere dair açıklamalarda bulundu. Asya, vatandaşlar tarafından gelen soruları cevapsız bırakmadı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, daha önce her hafta düzenli olarak gerçekleştirdiği ancak koronavirüs salgını dolayısıyla ara verilen ‘Halk Buluşmaları’ yerine belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden canlı yayın yaparak vatandaşların sorularına yanıt verdi.

Belediyenin tarihi hizmet binasındaki başkanlık makamında gerçekleştirlen programda Başkan Asya, vatandaşların sorularının cevaplanmasına geçmeden önce göreve geldiği günden bu yana kente kazandırdığı faaliyetlerden bahsetti. Kentin alt yapısından yeşil alanına ve önümüzdeki süreçte startı verilecek birçok projeyi anımsatan Başkan Asya şehrin kentleşmesi için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüleceğine vurgu yaptı.

Başkan Asya konuşmasının başında yayının adının ‘Başkan Feyat Asya Halka Hesap Veriyor’ olması hakkında; “Sizlerle buluşmanın konu başlığını da bilerek hassasiyet göstererek seçtik. Çünkü bizler sizlerin vermiş olduğu oylarınızla seçilmiş ve bu anlamda sizlere hizmetkarlık noktasında önce Allah’a daha sonra da belli periyotlarla hesap vermek istiyorum” dedi.

“ALT YAPI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI”

Alt yapı çalışmasının göreve geldiği günden bu yana hayal ettiğini belirten Başkan Asya; “7. yılımızın içerisine girdiğimiz bu sürede Allah’a hamd ediyorum ki yüzümüz ak anlımız açık başımız dik bir şekilde sizlerin huzuruna çıkma imkânını buluyoruz. 30 Mart 2014 seçimlerinden önce vaat ettiğimiz projelerimiz vardı. Sokakta çarşıda sizlere taahhüt ettiğimiz sözlerimizin bir bir yerine getirmiş olmanın sevincini yaşadık. Bu anlayış ile 31 Mart 2019 seçimleri için de sizlerin karşınıza çıktık. 2013 yılında dedik ki artık bu şehrin bir önceki dönemlere göre eksiklikleri varsa biz yerine getireceğiz. Bu şehrin kentleşmedeki en büyük sorunu alt yapı sorunu olarak belirledik. Alt yapının yapılmasında birçok uyarılar aldık. Ama biz bu uyarılara kulaklarımızı tıkadık. Bu şehrin içme suyu şebekelerinin tümünü, kanalizasyon şebekelerinin tümünü, kısmi yağmur su kanallarını ve doğalgaz çalışmalarını ve VEDAŞ ve Telekom çalışmalarını da bunun içine dâhil ederek, bu şehrin kentleşme önündeki sorunu olan alt yapısını hamdolsun ki artık kazı çalışmalarını bitirmiş durumdayız. Bağlantılarını yapmak üzere içme suyu depolarının manevra odaları ve mekanik aksamlarının bağlantısını da sezon başlar başlamaz alt yapı sorununu ortadan kaldırıyoruz.”

“YEŞİL ALANDA HEDEF 1 MİLYON METREKARE”

Geçtiğimiz sezonda hayata kazandırılan projelerden bahseden Başkan Asya, kentin yeşil alan sahasının 400 bin metrekareye çıkardıklarını vurgulayarak, hedeflerinin 1 milyon metrekare olduğunu belirterek; “Bu şehirde birçok sorunların yanında sosyal aktivite alanlarımızın eksiklikleri bize söylendi. Göreve geldiğimiz zaman 43 bin metrekare olan yeşil alanımızı 400 bin metrekareyi aşmış ve hedefi 1 milyon metrekareye kilitlemişiz. Lale Vadisi, Göletli Park, Ahmed-i Xani Parkı, Kale Parkı, Şeyh Şükrü Efendi Parkı, Molla Köse Parkı, Müftü Mehmet Çağlayan Parkı, Vali Feridun Gültekin Parkı ve Zeki Ökmen Parkı bunlardan birkaç tanesidir. Şuan itibari ile Millet Bahçesi bitimi ile birlikte şehri adeta dengeli bir şekilde bu sorunu temelden çözmüş ve rafa kaldırmış bulunmaktayız. Şehircilikte ve belediyelerin olmazsa olmaz hizmetleri vardır. Özellikle şehrimizin hayvancılıkla uğraşması hasebiyle hayvan pazarımızın olmaması acil eylem planı içerisinde hayvan pazarımızın projesini modern bir şekilde yapıp halkımızın hizmetine sunmuş olmanın mutluluğunu yaşadık. Yine bu şehirde sebze meyve hali ve soğuk hava deposu büyük bir eksiklik olarak addedilmişti. Aynı şekilde modern proje ile halkımızın hizmetine sunduk. Katı atık nakil istasyonu kurarak ortalama 130 ila 150 ton arasında çöp naklini Bitlis’e gönderiyoruz. Kendi tesisimizi yapmak üzere 560 bin metrekarelik Korkut İlçesinin Kümbet köyü mevkiinde hazine arazisini katı atık belediyeler birliğine tahsisi sağlanarak projesi yapılmıştır. Yap-işlet-devret modeliyle inşaat süresi şuanda devam etmektedir. Şehirlerin aynasıdır otogarlar şiarıyla eskimiş olan terminalimizi modern bir terminal yapmak üzere şehirlerarası otobüs terminalini (MUŞTİ) halkımızın hizmetine açtık” şeklinde konuştu.

“SOSYAL VE KÜLTÜREL BELEDİYECİLİĞİ ÖNEMSİYORUZ”

Alt yapı, üst yapı ve yeşil alanların yanı sıra sosyal ve kültürel belediyeciliğe de önem verdiklerini söyleyen Başkan Asya konuşmasını devamında; “Yine sosyal ve kültürel aktivite merkezleri olan Muratpaşa Mahallesindeki Müştakbaba Bilgievimiz Sunay Mahallesindeki Şehit Murat Yılmaz bilgievimiz, Zafer Mahallesiinde Şule Yüksel Bilgievimiz, Yeni Mahallede Haluk Dursun Hocamızın adına yaptırdığımız bilgievimiz, hayırsever iş adamı hemşerimiz Gıyasettin Bingöl’ün yapıp belediyemize devrettiği Porsor Ana Kadın Eğitim ve Kültür Merkezimiz, Kale Mahallemizde inşa ettiğimiz Muş Kültür Evimiz ile birlikte tüm vatandaşlarımıza iletişim merkezlerini kurduk. Tarihi dokuların restoresini sağlamak üzere eski Hükümet Konağını aslına uygun restore ederek belediye hizmet binası olarak işleve alınmıştır. Yıldızlı Handa sadece giriş kapısı ve kitabesinin dışında taş taş üstüne bırakılmayan o tarihi dokumuzu Kültür Varlıkları Bölge Müdürlüğü ile birlikte aslına uygun bir şekilde restore ederek hizmete sunduk”

“ŞEHRİN KANGREN HALİNE GELEN SU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR”

İçme suyu projesinin önümüzdeki süreçte ilk kazmasının vurulacağını dile getiren Asya; “Bu şehrin kangren haline gelen içme suyu sorunu çözmek için göreve geldiğimiz günden beri adım adım ilmek ilmek dokuyarak çalışmalarımızı başlattık. Bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile yatırım programına alınmıştır. Belki de Muş tarihinin en büyük yatırım programı olarak 23 Kasım 2020 tarihinde ihalesi yapılarak, ilgili firma ile sözleşme yapıldı. Sezon başlar başlamaz bu büyük projemizin ilk kazması vurulacaktır. Meydansız bir şehir tahayyül edilemez dedik. Eski Devlet Hastanesinin 26 bin 514 metrekare alanı Sağlık Bakanlığımızdan belediyemize tahsisi sağlanarak modern bir proje ile şuanda inşaatı devam eden kent meydanımızın bitirilmesi ile birlikte bu şehrin büyük bir eksikliği olarak addettiğimiz Kent Meydanına da kavuşturmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

Program vatandaşların sorularının cevaplanmasıyla devam etti.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”