HAVADAN VE KARADAN TRAFİK DENETİMİ

HAVADAN VE KARADAN TRAFİK DENETİMİ

Trafik Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde alınan trafik tedbirleri kapsamında Muş İl Jandarma Komutanlığı trafik timleri havadan ve karadan trafik denetimi gerçekleştirdi.

Muş Jandarma Komutanlığı ekipleri, helikopterle trafik denetimi gerçekleştirdi. İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Ali Bayer, beraberinde Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Özgür Barış İçöz ve Trafik Kısım Amiri Uzman Çavuş Mehmet Olca ile İl Jandarma Komutanlığından havalanan helikopterle trafik denetimi yaptı.

Muş-Bingöl D-300 kara yolundaki Konukbekler-Yaygın beldeleri arasında yapılan denetimlerde, trafik kurallarına uymadığı görülen sürücüler, yol kontrol ve uygulaması yapan timlere bildirildi. Havadan ihbarlı gerçekleştirilen denetimde, seyir halinde cep telefon kullanımı, emniyet kemeri takmama, makas atma, hatalı sollama, aşırı hız ve yayaların geçiş önceliği denetimine ağırlık verildi.

Sürücülerin trafik kurallarına uyması, yakalanma riski algısının ve farkındalığının oluşturulması amacıyla düzenlenen denetimlerde, sürücülere broşür, araçlardaki çocuklara da boyama kitabı dağıtıldı. Jandarma ekipleri sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Yetkililer, trafik denetimlerinin amacının, cezalandırmak değil, trafik güvenliğini esas alan trafik kazası ve kaza sonucu meydana gelen can kaybı, hayatın kalanını engelli olarak geçirme gibi risklerden korumak. Evrensel trafik kurallarına sürücü, yolcu ve yayaların uymasını sağlamak olduğunu belirttiler.

Trafik timleri tarafından hem havadan hem karadan gerçekleştirdiği denetimlerden vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirerek; “Jandarma ekiplerimizin gerçekleştirdiği denetimler biz sürücülerin faydası içindir. Trafik kazalarını meydana gelmesi sadece dış etkenler nedeniyle olmuyor. Ay zamanda sürücülerin hatalarından da kaynaklanıyor. Bizler bu denetim ve uygulamalardan memnunuz. Trafik kurallarına uyulması vatandaşların sağlığının yanı sıra ekiplerimize de kolaylık sağlıyor. Gerçekleştirilen denetimleri yerinde buluyoruz. Vatandaşlarımızın da kurallara uymasını istiyoruz. Jandarma ekiplerimizin yaptığı denetim ve uygulamadan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Allah yardımcıları olsun” şeklinde konuştular. 




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”