HAYAT BOYU ÖĞRENME İL PLANLAMA TOPLANTISI YAPILDI

HAYAT BOYU ÖĞRENME İL PLANLAMA TOPLANTISI YAPILDI

İş birliğinin önemini vurgulamak, etkinlikleri birlikte planlayarak uygulamaya koymak amacıyla düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme İl Planlama toplantısı yapıldı

Hayat Boyu Öğrenme İl Planlama toplantısı Vali Yardımcısı Hasan Taş başkanlığında gerçekleştirildi. Muş Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen toplantıya kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılım sağladı.

Vali Yardımcısı Hasan Taş’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantının devamında Halk eğitim Merkezi Müdürü Oğuz Akyüz, 2021-2022 eğitim öğretim yılında Muş merkez Halk Eğitim Merkezleri ve açılan kurslarla ilgili bilgi verdi. Kent genelinde açılması hedeflenen kurslarla ilgili de katılımcılara bilgi veren Müdür Akyüz, mesleki teknik kursları, genel kurslar ve okuma yazma kursları ile ilgili ulaşılan kursiyer sayısı paylaştı. Akyüz, diğer kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile açılan kurslara da değindi.

Müdür Akyüz, konuşmasında kurumun vizyon ve misyonu ile ilgili olarak; “Vizyonumuz, hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman, her yerde, herkese eğitim olarak belirledik. Öğrenen topluma dönüşüm sürecinde beşikten mezara kadar rehberlik hizmeti sunan; bireyin bilgi, şuur ve yetkinliklerini geliştirerek insanlığın kalkınmasında sorumluluk almasını destekleyen belgelendirilebilen, izlenebilen kaliteli eğitimler sunmayı da misyonu ile çalışmalarımızı yürütüyoruz dedi.

MESLEKİ TEKNİK KURSUNDA 7 BİN 709 KURSİYERE EĞİTİM

Kent genelinde mesleki teknik alanında 7 bin 709 kursiyere eğitim verildiğini belirten Akyüz, sunumunun devamında; “İl Hayat Boyu Öğrenme Komisyonunun görevleri İldeki hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin koordinasyonunu sağlamaktır. İl hayat boyu öğrenme eylem planının hazırlanmasını, uygulanmasını sağlamak, planı izlemek ve değerlendirmek. Gerektiğinde hayat boyu öğrenme ile ilgili konuları araştırmak amacıyla uzmanlardan oluşan komisyonlar kurmak, komisyon raporlarını değerlendirmek. İlçe hayat boyu öğrenme komisyonunda alınan kararları dikkate alarak il genelindeki hayat boyu öğrenme ihtiyaçlarını ve sorunlarını tespit etmek ve bunların çözümüne yönelik gerekli çalışmaları yürütmek. Resmi ve özel kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik yıl içinde planlanan modüllerle ilgili bilgilendirme ve tanıtım çalışmaları gerçekleştirmek.  Komisyonda alınan kararları Genel Müdürlüğe bildirmek. Mesleki Teknik Kursları alanında Muş Merkezde açılan 179 kursla toplam 2 bin 693 kursiyere eğitim verildi. İlçelerimizde ise Malazgirt’te 109, Bulanık 89, Varto 35 Hasköy 46 ve Korkut 38 olmak üzere merkez ilçemizle birlikte yıl içerisinde toplam 496 kurs açıldı. Açılan 496 kursta toplam 6 bin 336 kadın kursiyer, bin 373 erkek kursiyer olmak üzere toplamda il genelinde 7 bin 709 kursiyerimize çeşitli kurslarda eğitimler verildi” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”