HDP BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

HDP BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, ülke gündemine ve Muş´taki tutuklamalara ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, HDP Parti Meclis Üyesi Yasemin Demirkaya, HDP Muş İl Eş Başkanı Mensur Işık ve DBP Muş İl Eş Başkanı Faruk Uygur, gündeme ilişkin basın toplantısı düzenlediler. Parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarının gözaltına alınmasına ve Muş İl Eş Başkanlarının tutuklanmasına tepki gösterdi. Önceki gün 2 eş başkan, bir belediye meclis üyesi ve DİHA muhabiri olmak üzere 5 kişinin tutuklandığını hatırlatan Özkan, şunları söyledi: ?Türkiye´de yargı üzerindeki tahakkümü, yargının bağımsız olmadığını bir kez daha gördük. Merkezden talimatlarla, merkezi anlamda alınan kararlarla, hiçbir hukuki gerekçesi olmayan, tamamen mesnetsiz ve altı boş bahanelerle, gerekçelerle arkadaşlarımız tutuklandı. Terör örgütüne üye olmakla suçlanan bu kişilerin sorgu tutanakları, evlerinde bulunan ya da bulunmayan deliller, partimizden çıkan evraklar, dokümanlar ortadadır. Bir algıyla, siyasi çalışmaların kriminal hale getirilmeye çalışılmasını asla kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımızın dosyalarında en önemli suç, en önemli gerekçe, siyasi çatışmalıktır. Bu anlamda şayet demokratik siyasetin kanalları bu denli kapatılırsa, demokratik muhalefet bu denli susturulmaya çalışılırsa, ülke şu anki bulunduğu konumdan çok daha derin ve kaotik bir ortama sürüklenecektir. Dün akşam, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarımız Gültan Kışanak ve Fırat Anlı gözaltına alınmıştır. Bu çok açık, hükümetin öç alma saikiyle Kürt halkına yöneliminin göstergesidir. Bu anlamda AKP iktidarı, halkın iradesini yok sayarak demokratik muhalefeti ve demokratik siyaseti açık bir şekilde tehdit etmiştir ve bu son gözaltı da bunun açık göstergesidir. Bu uygulamalar, bu sistem, bu tutum, özellikle Kürt halkının kazanımlarının önüne geçmek, bunu bir bütün baskı altına almaya çalışmak kesinlikle çözüm değildir" dedi.

?Özkan, Aracında KCK´lı yakalandığı iddialarına Yanıt Verdi?

Aracında KCK´lı yakalandığı iddialarına da cevap veren HDP´li Özkan: ?Bugün bir parti meclis üyemiz, bir il başkanımız, bir yöneticimiz, terör tanımı içerisinde her türlü hukuki gerekçeden uzak bir şekilde tutuklanıyor. Muş´ta da tamamen siyasi faaliyetler çerçevesinde Muş´tan Varto´ya gittiğimiz bir esnada polis noktasında aracımızın durdurulmasıyla birlikte aracımızda bulunan parti meclis üyemiz Mizgin Çiftçi´nin kimlik kontrolünden sonra hakkında bir tahkikat olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştır. Yaşanan tamamen budur? ifadelerini kullandı.

?Muhalif Kesimlere Yöneltilmiş Politikalarla Karşı Karşıyayız?

?7 Haziran´dan bu yana açığa çıkan önemli kazanımlar sebebiyle Türkiye´deki hükümet açısından başta Kürt halkı ve Kürt halkıyla birlikte omuz omuza, yürek yüreğe, bilek bileğe mücadele eden tüm muhalif kesimlere yöneltilmiş politikalarla karşı karşıyayız? diyen Özkan, konuşmasına şöyle devam etti: ?Türkiye, geçmişiyle, tarihiyle ve şu anda üzerindeki halklarıyla emin olun ki birçok halka birçok topluma ev sahipliği yapmış bir ülkedir. Bu topraklarda, çok fazla ülke, çok fazla kadim halk geçmiştir ve bu topraklar bir bütün bu halkların birlikte yaşamasının arzulandığı bir mücadele içerisinde, şu anda hepimizin verdiği mücadele çerçevesinde bizler devam ediyoruz. Ancak tam da bu inanç ve bu mücadeleyle, Türkiye´de var olan tüm halkların, tüm inançların, tüm kesimlerin birlikte yaşaması gerektiğini düşündüğümüz, demokratik ve özgür olan ülke mücadelesinde attığımız her adım, söylediğimiz her söylem bugün, hükümet için bir tehdit oluşturmaktadır. Fakat bulunduğumuz her platformda, konuştuğumuz her alanda, bizler inançlarımızdan, ilkelerimizden asla vazgeçmedik. Özellikle Şırnak, Mardin, Diyarbakır ve birtakım ilçelerimizde son bir yıldır sanırım ülkede daha önce hiç görülmemiş, hiç yaşanmamış bir politika uygulandı ve burada yüzü aşkın insanımızı kaybettik. Şu anda halen çadırlarda yaşayan insanlarımız var, evleri başlarında yıkılmış insanlarımı var ve bunlar da yetmiyormuş gibi çadırlarını dahi şu anda yerle bir eden bir hükümetle, uygulamayla karşı karşıyayız. Tüm bunlara rağmen Kürt halkının yaşamış olduğu tüm bu eziyete rağmen, Kürt halkı yine her söyleminde kardeşlik ve barış demiştir. Ama ne yazık ki AKP hükümetinin uygulamaları Kürt halkının bu söylemleriyle uzaktan yakından asla bağdaşmamaktadır. AKP hükümeti, çözümü tutuklamalarla, gözaltılarla ve herkesi cezaevi sistemine dahil etmeyle arıyor. Ancak bunun bir çözüm olmadığını, bunun ülkenin gidişatı için ne yazık ki gidişatının iyileşmesi için bir çözüm olmadığını, biz ilk defa yaşamıyoruz. Kürt halkı ilk defa tutuklanmıyor, Kürt halkı ve Türkiye´de demokratik anlamda mücadele eden insanlar ilk defa tutuklamalarla, gözaltılarla karşı karşıya kalmıyor. 15 Temmuz gecesi Türkiye´de yaşanan darbe girişiminde Halkların Demokratik Partisi olarak ilk andan itibaren, her türlü darbeye karşı olduğumuzu deklare ettik. Genel başkanlarımız ve MYK´mız tarafından hemen açıklamalar yapıldı ve her türlü darbeye karşı birlikte mücadele etmeye hazır olduğumuzu söyledik? dedi. Yapılan açıklamaların ardından basın toplantısı sona erdi. 




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”