HİBE SÖZLEŞMELERİ İMZALANMAYA BAŞLADI

HİBE SÖZLEŞMELERİ İMZALANMAYA BAŞLADI

Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü ile hibe desteği başvuruları yapan yatırımcılar arasında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesine ait hibe sözleşmeleri imzalandı

Tarım ve Orman Bakanlığının tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, yeni tesis, teknoloji yenilenmesi, alternatif enerji kaynaklarının üretilmesi ve kullanılması ile alet ekipman alımı gibi konulara ilişkin Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP) sonuçları belli oldu.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı (KKYDP) ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında Muş Tarım Orman Müdürlüğüne başvuru yapan 14 proje başvurusu yapıldı. İl Proje Değerlendirme Komisyonunca yapılan değerlendirme sonucunda 13 proje uygun görülerek, Muş Tarım Orman Müdürlüğünde hibe sözleşmesi imzalanması için çağırıldı.

İmza törenine katılım sağlayan yatırımcılardan Cindi Avcı, 12 kişinin istihdam edileceği bulgur tesisi projesi için hibe desteği sağlanarak sözleşme imzalandı. Yatırımcı Cindi Avcı, Bakanlık tarafından toplam 1.381.111,06 TL. hibe ödemesi ile kent ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

Muş Tarım ve Orman Müdürü Mehmet aydın imza töreninde yaptığı açıklamada, yapılan yatırımların kentin istihdamına katkı sağlayacağını belirtti.

Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında daha fazla yatırım başvuruları olması temennisinde bulunan Müdür Aydın; “İlimizde başvurusu yapılan 14 projeden 13 tanesi İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından uygun görülerek hibe desteğinden faydalanacaktır. Bu kapsamda toplan yatırım bedeli 2.762.222,13 TL olan buğur tesisi projesi sahibi Cindi Avcı beyefendiye, bakanlığımız tarafından ödenecek 1.381.111,06 TL hibe desteğinin sözleşmesini imzaladık. Kabul edilen diğer yatırımcılarımızla da sözleşmelerimizi imzalayacağız. Bu kapsamda hibe desteği alan yatırımcılarımız ilimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacaktır. İl Müdürlüğü olarak her zaman yatırımcılarımızın yanında yer alacağız ve yatırımcılarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Bugün atılan imzaların yatırımcımız için hayırlara vesile olması dilerim” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”