“İKİNCİ DOZ AŞIMIZI GEÇ KALMADAN YAPTIRMALIYIZ”

“İKİNCİ DOZ AŞIMIZI GEÇ KALMADAN YAPTIRMALIYIZ”

Muş’ta başlatılan aşı seferberliği kapsamında ikinci dozda yükselme yaşanırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden Muş’un turuncu kategoriye geçtiğini belirterek; “İkinci doz aşımızı geç kalmadan yaptırmalı

Muş’ta başlatılan aşı seferberliği kapsamında ikinci dozda yükselme yaşanırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden Muş’un turuncu kategoriye geçtiğini belirterek; “İkinci doz aşımızı geç kalmadan yaptırmalıyız” dedi.

Sağlık ekiplerinin kent genelinde yürüttüğü aşı çalışmalarında olumlu sonuçlar alınmaya başlandı. İkinci doz aşı çalışmaları kapsamında yüzde 55’in üzerine çıkan Muş turuncu kategoride yer almaya başladı. Ekipler kış mevsimi öncesi kırsal kesimlerde aşı çalışmalarını hızlandırırken, oranın yükseltilmesi için mücadele ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, paylaşımında Muş’un turuncu kategoriye geçtiğini, oranın daha da yükseltilmesi gerektiğini belirterek; “Muş’ta ikinci doz aşı oranı yüzde 55’in üzerine çıktı. Turuncu iller kategorisine giren Muş, oranı yükseltmeli. Tek doz aşı koruma sağlamaz. İkinci doz aşımızı geç kalmadan yaptırmalıyız. Erzurum'da ikinci doz aşı oranı yüzde 65'in üzerine çıktı. Sarı iller kategorisine giren Erzurum, oranı yükseltmeli. Aşı oranı arttıkça risk azalacak” ifadelerini kullandı.

“AŞI SEFERBERLİĞİNE VATANDAŞLARIMIZ DUYARSIZ KALMADI”

Vatandaşlar, Sağlık Bakanı’nın açıklaması hakkında yaptığı konuşmada, ikinci dozda turuncu kategorinin güzel bir başarı olduğunu kaydederek; “ikinci doz aşı çalışmasında kırmızı kategoriden turuncu kategoriye geçmemiz çok güzel oldu. Salgınla mücadele için başlatılan aşı seferberliğine vatandaşlarımız duyarsız kalmadı. Yüzde 55 ile turuncu kategoride yer almanın sağlık çalışanlarının büyük emeği var. Aynı zamanda alınan tedbirlere ve aşı çağrılarına riayet eden vatandaşların mücadelesi de destek oldu. Mart 2020 tarihinden bu yana mücadele edilen koronavirüs salgınından biran önce kurtulmak için tüm imkanlarını seferber eden sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bunun yanı sıra ilimizde görev yapan emniyet teşkilatı da vatandaşların tedbirlere uyması için yaptığı uyarılarda koronavirüs ile mücadelede büyük rol oynamaktadır. Bizlerde sağlık çalışanları ve güvenlik güçlerinin yaptığı görevde destek olmak için duyarlı olmamız gerekiyor. Salgınla mücadelede en önemli olan tedbirlere ve kurallara uyulmasıdır. Tek temennimiz salgın illetinden biran önce kurtulup normal hayatımıza devam etmektir. İlimizin kırmızı kategoriden turuncu kategoriye yükselmesinde emeği olan sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederiz. Yapmış oldukları bu zorlu görevde kendilerine başarılar dileriz. Allah yardımcıları olsun” şeklinde konuştular.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”