İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANDI

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANDI

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Muş İl Müdürlüğü tarafından, 3. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) toplantısı Vali Yardımcısı Alay Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi

Yılın 3. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı Valilik toplantı salonunda yapıldı. Vali Yardımcısı alay Yazıcı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Muhterem Bozkurt, İl Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Oda Birlik ve Dernek temsilcileri katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Alay Yazıcı, istihdamın önemine değinerek 2021 yılında yapılan çalışmalar değerlendirildi. 2022 yılı içinde istihdamın daha da artırılması planı görüşülerek, mevcut istihdamın korunması için fikir alışverişinde bulunuldu. 2 farklı Engelli Derneğinin sunduğu toplamda 20 kişilik mesleki kurs açılması, 5 Engelli vatandaşın kendi işini kurma projelerinin kabulüne ve 3 Eski Hükümlü vatandaşın kendi işini kurma projeleri ile birlikte 2 Eski Hükümlü vatandaşa da büyükbaş hayvan verilmesi projeleri oy birliği ile kabul edildi.

2021 yılının ilk altı ayında yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum yapan İŞKUR İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, ülke genelinde ilk sıralarda yer aldıklarını ifade ederek; “Kurumumuz aracılığıyla verilen danışmanlık hizmetleri, işgücü talebinde bulunan işverenler ile iş arayanların en doğru şekilde eşleştirildi. Mesleki eğitim faaliyetleriyle hem iş arayanların niteliklerinin geliştirilmesine katkıda bulunarak işgücü piyasasında yer edinmelerini kolaylaştırıldı. İşgücü piyasasının nitelikli işgücü ihtiyacı giderildi. Ayrıca, İŞKUR İl Müdürlüğünün 14 hedefinden 13 ünde Türkiye ortalamasının çok üzerinde oldu. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda Türkiye’de ilk sıralarda yılı tamamlama gayretinde olduk” dedi.

“TOPLUM YARARINA PROGRAMDAN FAYDALANAN KATILIMCILARIN TOPLAMI 909 KİŞİDİR”

İş ve meslek danışmanlığı faaliyetlerinde 91 grup ile 2393 kişiye hizmet verdiklerini aktaran Müdür Taylan sunumunun devamında; “İşsizlik oranı 0,3 puanlık azalma ile yüzde 13.2 seviyesinde gerçekleşti. TRB2 düzeyinde ( Van-Muş-Bitlis-Hakkari ) 2018 yılında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yüzde 21.5 olarak görülmektedir. 2021 yılı ilk 6 aylık verilerine göre İl Müdürlüğümüz iş ve meslek danışmanlığı faaliyetlerinde bulunan grup görüşmelerde 91 grupla toplam 2393 kişiye hizmet verilmiştir. Bireysel görüşme sayısı 3534 kişiyle görüşme gerçekleştirilmiştir. 2020 yılı, İl Müdürlüğümüzde Muş merkez ve bağlı ilçelerle beraber, İl İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri temizlik görevlisi 700, Güvenlik Görevlisi 204 ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 5 kişi beden işçisi olarak 3-9 aylık arasında, sigortalı ve asgari ücretle  geçici istihdamı sağlamak amacıyla düzenlenen Toplum Yararına Programdan faydalanan katılımcıların toplamı 909 kişi çalışmaktadır. Müdürlüğümüze 2021 yılı ilk altı ayında 59 milyon 467 bin 600 TL ödenek tahsisi yapılmıştır. Tahsis edilen ödenekten ise harcanan miktar 39 milyon 676 bin 412 TL’dir” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”