Tarih: 06.03.2011 00:00

İnternet Kafeler Sıkı Şekilde Denetlenecek

Facebook Twitter Linked-in

İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, internet kafeler için, gerekli önlemlerin alınması için hazırlıkların yapıldığını belirterek, önümüzdeki günlerde internet kafelerin sıkı şekilde denetleneceğini belirtti.


 


İnternet Kafeler sıkı şekilde denetlenecek. İl Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, bu yönde çalışmalar yapıldığını belirterek, önümüzdeki günlerde internet kafelerin sıkı şekilde denetleneceğini, velilerin ve vatandaşların bu yöndeki sıkıntılarının giderileceğini ifade etti. Acaröz, denetlemelerin çok yönlü yapılacağını belirterek, çocuk şube, asayiş ve gerekirse narkotik birimlerinin de bu denetimlere dahil edileceğini söyleyerek, internet kafelerin amaçlarının dışında hizmet vermesinin önünün kesileceği müjdesini verdi. Her şeyin devletten beklenmemesine de vurgu yapan Acaröz, ailelerin bu konuda çok duyarlı olmaları gerektiğini, her şeyin aileden başladığını da sözlerine ekledi.


 


OKUL ÖNLERİ KONTROLDE

Okullarda alınan tedbirlere de değinen Acaröz, okul giriş ve çıkış saatlerinde polisiye önlemleri aldıklarını belirterek, her öğrenciyi yirmi dört saat izleyemeyeceklerini, velilere bu yönde çok iş düştüğünü belirtti. Ailelerin çocuklarına karşı duyarlı olmalarını isteyen Acaröz, polis olarak kendilerinin görevlerini yaptığını, ancak bunun yeterli olmayacağını belirterek, aile faktörünün önemine dikkat çekti. Acaröz: Çocuk ve gençlerimizin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim-öğretim görmelerini sağlamak, bu hizmetlere ilişkin koruyucu, önleyici ve destekleyici güvenlik tedbirlerini almak, bu yönde ilgili kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapmak İl Emniyet Müdürlüğümüzün temel görevlerindendir. Güvenli Okul- Güvenli Eğitim Projesi Çerçevesinde; Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan risk değerlendirmesi sonucu (21) ilk ve orta dereceli okul önünde, öğrencilerin okula giriş- çıkış saatlerinde, okul çevrelerinde ve hafta sonları dershane önlerinde trafik ve asayiş yönünden gerekli önlemleri almak üzere ekip görevlendirmesi yapılmıştır. Trafik ekipleri tarafından da servis güzergâhlarında öğrenci servis araçlarının kontrol ve denetimleri sürekli sağlanacaktır. Bunun yanında, ilimizde mevcut ilk ve orta dereceli okulların tamamında Müdürlüğümüz kadrosunda görevli (40) personel "Okul İrtibat Görevlisi" olarak görevlendirilmiş olup okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerimiz ile sürekli iletişim halinde olarak okullarımızda eğitimin güven ortamı içerisinde sağlanmasına katkı sağlayacaklardır. Güvenli Okul-Güvenli Eğitim Projesi kapsamında beklenen başarıyı elde edebilmek için; öğrencilerimizin şiddet içerikli olaylar ile zararlı alışkanlıklardan korunması için öncelikle ailelerin ve kamuoyunun gerekli duyarlılığı göstererek katkı sağlayacağına inanıyor ve 2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılında öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyoruz” dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —