IŞIK, GÜVEN TAZELEYEREK YENİDEN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

IŞIK, GÜVEN TAZELEYEREK YENİDEN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

Tarım-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanlığı görevini yürüten Muşlu hemşerimiz Beşir Işık, gerçekleştirilen 19’uncu Olağan Genel Kurulunda güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Türkiye Orman, Toprak, Su, Tarım ve Tarım Sanayi İşçileri Sendikası (Tarım-İş) Diyarbakır Şubesi, 19’uncu Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.  Kentteki bir otelin konferans salonunda düzenlenen ve Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat’ın da katılım sağladığı genel kurul, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Mevcut başkan Beşir Işık ile Abdurrahman Felek’in aday olarak yarıştığı genel kurulda yapılan konuşmalar sonrasında, seçime gidildi. Delegelerin oy kullandığı genel kurulda oy çoğunluğunu alarak güven tazeleyen hemşerimiz Beşir Işık, yeniden başkan seçildi. Böylelikle Muş, Kars, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Bitlis, Batman, Mardin, Bingöl, Elazığ ve Diyarbakır illerini kapsayan Tarım-İş Sendikası Bölge Başkanlığı’na, Işık getirildi.

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Işık, Tarım-İş Sendikası’na yakışan seviyeli bir süreç yaşandığını belirterek, kendisi ve yönetiminden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

Işık, Olağan Genel Kurulda emeği geçenlere teşekkür ederek; “Tarım-İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanlığına yakışacak güzellikte bir kongre gerçekleştirildi. Özellikle başkanımız Sayın İlhami Polat olmak üzere genel kurula katılım sağlayan, destek veren, bizlerle birlikte olan herkese teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Demokratik koşullarda ve centilmence geçen seçimde katkısı olan ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkürü bir borç bilirim. Seçimin Diyarbakır şubesine ve tüm işçi hareketine hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.

Türk tarımının sorunlarının çözümünde Tarım-İş Sendikası’na büyük görevler düştüğünü, ancak bu görev ve sorumluluğun bilincinde olduklarının altını çizen Işık, “Tarım-İş, üyelerin örgütüdür. Onlar için ve onların desteğiyle vardır. Aynı zamanda Tarım-İş, çok ağır şartlarda çalışan yüzbinlerce sendikasız tarım işçisinin insanca çalışma ve yaşama koşullarına kavuşmasını mümkün kılacak tek adrestir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğünün ve bağımsızlığının, demokratik ve laik sosyal hukuk devletinin, Atatürk ilkelerinin, katılımcı parlamenter demokratik düzenin ve insan haklarının savunucusu ve güvencesidir. Geride bırakılan yıllarda üyeleri için güvence, sendikasız tarım işçileri için umut olan Tarım-İş, tüm tarım işçilerinin daha iyi çalışma ve yaşama koşullarına kavuşması için mücadelesini sürdürtmektedir. Bizlerde bu doğrultuda olup, emek verip, çalışmalarımızı bu yönde sürdüreceğiz. Tekrardan desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”