İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİNDE ‘MEAL VE DİL’ KONUŞULDU

İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİNDE ‘MEAL VE DİL’ KONUŞULDU

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) ‘Çarşamba Seminerleri’ kapsamında İslami İlimler Fakültesinde meal ve dil konuları konuşuldu

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) İslami İlimler Fakültesi tarafından düzenlenen “Çarşamba Seminerleri” kapsamında Prof. Dr. Abdülcelil Bilgin “Meal ve Dil” konulu bir sunum yaptı.

Abdülcelil Bilgin, sunumunda tercüme ve türleri, dillerde eşdeğerlilik konusu, meallerin gramatik dili, referans dille ilgili eksikliklerden kaynaklanan kusurlar ve hedef dille ilgili kusurlar üzerinde durdu. Ayrıca meallerin psikososyal/sosyokültürel/insanbiçimci dili söz konusu olduğunda anakronizm, mezhebi mensubiyet, çağdaşlık refleksi vb. unsurların öne çıktığını ve bunların da tercümeyi manipüle etme riski taşıdığını sözlerine ekledi. Meallerin çoğunlukla başarısız olduğunu belirten Bilgin, bunun belli başlı nedenleri arasında her iki dile de gerekli vukufiyetin olmaması, acelecilik, heveskârlık, taklitçilik, çeviri bilimini ve tercüme tekniklerini bilmemek, ilim sahibi olmamak gibi nedenler bulunduğunu belirtti.

Seminer, İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Aydın’ın Prof. Bilgin’e katılım belgesini takdimi ile son buldu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”