İŞYERLERİNİN ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞTİ

İŞYERLERİNİN ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞTİ

Muş İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, vaka sayısıyla mavi kategoride düşük riskli iller arasında yer alan kentte işyerlerinin çalışma saatleri ile ilgili yeni karar aldı

Muş Valiliği, kentte işyeri çalışma saatlerinin değiştiğini açıkladı. Muş İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23, 27. ve 72. maddelerine göre, Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüşüp yeni kararlar aldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen genelgeye göre Muş’ta da İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile hizmet verileceğine karar verildi.

Muş Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığının vaka sayılarının tespiti ile mavi kategoride yer alarak düşük riskli iller arasında olduğu belirtilerek; “Koronavirüs salgınıyla mücadelede virüsün yayılım hızını düşürmek amacıyla alınan tedbirler kapsamında 04 Kasım 2020 tarih ve 248, 01 Aralık 2020 tarih ve 256, 07 Aralık 2020 tarih ve 258, 02 Mart 2021 tarih ve 269 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları ile bazı işyerlerinin açılış ve kapanış saatlerine sınırlamalar getirilmiştir. Vaka sayılarında yaşanan düşüş ve salgının seyrinde görülen yavaşlama üzerine 1 Mart 2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanan Kabine ’de; hâlihazırda uygulanmakta olan tedbir ve kuralların illerin risk grubuna göre kademeli olarak esnetilmesi kararlaştırılarak kontrollü normalleşme sürecine dair temel usul ve esaslar belirlenmiştir. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığınca tespit edilen kriterlere göre İlimiz düşük risk grubunda olarak belirlenmiştir” denildi.

KARARA UYMAYANLARA ADLİ İŞLEM UYGULANACAK

Valilikten yapılan açıklamanın devamında, il umumi hıfzıssıhha kurulunun kararına aykırı davrananlara adli işlem uygulanacağı belirtilerek; “Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde belirlenen kriterler doğrultusunda 02 Mart 2021 tarih ve 269 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi iş yerleri için 07.00-19.00 saatleri arasında % 50 kapasite ile müşterilerine işyerinde hizmet sunacak şekilde çalışabilme imkânı getirilmiştir. Bu doğrultuda daha önce açılış kapanış saatleri belirlenmiş olan işyerlerinin de (bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb.) açılış-kapanış saatlerinin 07.00-20.00 saatleri arası olarak değiştirilmesi, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”