KA107 PROJESİ KAPSAMINDA KOSOVA HEYETİ AĞIRLANDI

KA107 PROJESİ KAPSAMINDA KOSOVA HEYETİ AĞIRLANDI

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Erasmus Uluslararası Kredi Hareketliliği Projesi (KA107) kapsamında işbirliği yaptığı 6 ülkeden biri olan Kosova’dan gelen heyeti ağırladı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Erasmus Uluslararası Kredi Hareketliliği Projesi (KA107) kapsamında Kosova, Bosna Hersek, Gürcistan, Filistin, Ukrayna ve Kazakistan’daki ortak üniversitelerle iş birliği başlattı. KA107 projesi kapsamında Kosova’nın Universum College üniversitesi heyetinden Muş Alparslan Üniversitesine (MŞÜ) ziyaret gerçekleştirildi.

Erasmus+ KA107 Projesi Personel Eğitim Alma Hareketliliği çerçevesinde Universum College’dan gelen 7 kişilik akademik ve idari heyet 4 gün boyunca Muş Alparslan Üniversitesi Erasmus Ofisi yetkilileri tarafından misafir edildi. Üniversite külliyesinde ve kentin tarihi yerleri ziyaret edilerek, bilgilendirme kapsamında işbirliği konusunda fikir alışıverişinde bulunuldu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Yahya Adanır, Erasmus KA107 projesi kapsamında karşılıklı öğrenci personel değişimini pandemiden dolayı gerçekleştiremediklerini söyledi. Yeni yılda yüz yüze eğitime geçilmesi ile Kosova’dan gelen heyeti ağırladıklarını belirten Adanır, ülkelere gönderilecek öğrenci personeller içinde ilerleyen süreçlerde ilana çıkacaklarını ifade etti.

“36 PERSONEL VE 15 ÖĞRENCİ BU HAREKETLİLİKLERDEN FAYDALANACAKTIR”

Proje kapsamında Muş Alparslan Üniversitesinden 36 personel 15 öğrencinin faydalanacağını ifade eden Adanır; “Erasmus Ofisi olarak hem 2020 hem de 2021 yılında Türkiye Ulusal Ajansına sunduğumuz iki projemiz hibe almaya hak kazanmıştı. Kosova, Bosna Hersek, Gürcistan, Filistin, Ukrayna ve Kazakistan’daki birer yükseköğretim kurumu ile karşılıklı öğrenci ve personel değişimini kapsayan ve yaklaşık 250 bin avroluk bir bütçeye sahip projelerimizi pandemiden dolayı uygulamaya koyamamıştık. Fakat birçok ülkenin 2021-2022 akademik yılından itibaren yüz yüze eğitime geçmesiyle birlikte, bizler de projelerimizi yavaş yavaş uygulamaya geçirmeye başladık. Bu kapsamda ilk olarak proje ortağımız olan Kosova Universum College yükseköğretim kurumundan 7 kişilik akademik ve idari personelden oluşan heyeti misafir ettik. Bu akademik yıl içerisinde diğer proje ortağımız olan ülkelerle de karşılıklı öğrenci ve personel değişimini gerçekleştireceğiz. Ortağımız olan kurumlar değişim programına katılacak öğrenci ve personelleri bizim koordinemizde kendileri seçeceklerdir. Ortağımız olan ülkelere göndereceğimiz öğrenci ve personel için de kurum olarak yakın zamanda ilana çıkacağız. Bu projeler kapsamında kurumumuzdan toplamda 36 personel ve 15 öğrenci bu hareketliliklerden faydalanacaktır. Öte tarafta ortağımız olan ülkelerden de aynı sayıda öğrenci ve personel kurumumuzda hareketliliğe katılacaklardır. Üniversitemizin uluslararasılaşmasına büyük katkısı olacağına inandığımız bu projelerin devamının gelmesi için Erasmus Ofisi olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”