KADINLAR, ÇEYREK FİNALDE İLİMİZİ TEMSİL EDECEK

KADINLAR, ÇEYREK FİNALDE İLİMİZİ TEMSİL EDECEK

Türkiye Voleybol Federasyonu 2. Lig 16. Grupta mücadele eden Muş Yurdum ve Gençlik Spor Kulübü, grupta ikinci olarak ilimizi Nevşehir’de düzenlenecek çeyrek finallerde temsil edecek

Voleybol Kadınlar 2. Lig 16. Grup'ta ilimiz temsil eden Muş Yurdum ve Gençlik Spor Kulübü, grubunda ikinci oldu. Kadın temsilcilerimiz elde ettikleri başarı sonucunda Nevşehir’de düzenlenecek çeyrek finallere katılmayı hak kazandı. Çeyrek final karşılaşmalarında iyi bir performans sergilenmesi için 3 yeni oyuncu takıma ilave edildi. 

32 takımın mücadele edeceği çeyrek finallerde H grubunda mücadele edecek olan Muş Yurdum ve Gençlik Spor Kulübü, Pamukkale Belediye, Büyükçekmece AKOM ve Orhaniyespor ile karşılaşacak. Grupta ilk ikide yer alan takımlar yarı finale yükselecek.

Muş Yurdum ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Hasan Yarçin, grup ikincisi olmanın sevinci içinde olduklarını belirterek; “Muş Yurdum Spor kulübü olarak kuruluş amacımıza uygun bir şekilde bu şehre ve sporcularına yönelik koymuş olduğumuz hedefler doğrultusunda katılım sağladığımız her branşta başarılı sporcular yetiştirerek şehrimizi tanıtıp önemli başarılar elde ediyoruz. Bu doğrultuda bu sene ilk defa katılım sağladığımız Voleybol Bayanlar 2’nci liginde önemli bir başarı elde ederek ilk gün hedeflediğimiz çeyrek finallere katılmaya hak kazanmış bulunmaktayız. Türkiye geneli sadece 32 ilin katılacağı çeyrek finallerde ilimizi temsil etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte bizlere her türlü destekte bulunan Valimiz Sayın Doç. Dr. İlker Gündüzöz başta olmak üzere Belediye Başkanımız Sayın Feyat Asya’ya, İl Müdürümüz Sayın Mehmet Arif Taşdemir’e, Kamu Kurum Amirlerine İş adamı ve esnaflarımıza teşekkürlerimizi sunarız. Bu gururu bizlere yaşatmaya vesile olan sevgili Antrenör ve sporcu kardeşlerime her maçta bizlerle beraber bu heyecana ortak olan saygı değer Muş halkına çok çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da ilimizin adını daha da yukarılarda temsil etmek için ilk hedefimiz yarı final, oradan da inşallah finallere kadar yolumuz devam edecektir. Yeni transferlerle beraber takımımız daha da güçlenerek hedeflediği başarılara inşallah bu sene ulaşacağız. Muş'un Sultanlarını izlemeye ve desteklemeye devam edin” dedi.

“OYNAYACAĞIMIZ MAÇLAR İLE VOLEYBOL BİRİNCİ LİGİNE KATILMAK İSTİYORUZ”

Muş Yurdum ve Gençlik Spor Kulübü antrenörü Nesip Çelik ise, 1. Lige katılma hedeflerinin olduğunu vurgulayarak; “Muş yurdum spor olarak şehrimizde geniş alan taraması yaparak ilimizin spor alanında eksik olan branşları tespit edip ilimizde bir kadın voleybol takımının olmadığını ve çok yetenekli sporcularımızın olduğunu tespit ettik ve hemen bu işe sımsıkı sarılarak önce kurmuş olduğumuz kadın takımımız ile bölgesel ligde Diyarbakır ilinde derece yaptık ve akabinde 2. Lige adım atarak bu şehrin başarılı bir kadın voleybol takımı olması için takım antrenörlerimiz olan Mücahit Altın ve Ramazan Taş ile gece gündüz demeden bu işe dört elle sarıldık 2. Lige girdiğimiz andan itibaren önümüze birçok hedef koyarak onları gerçekleştirmeye çalıştık. Öncelikle hedefimiz kurmuş olduğumuz bu takımın iyi bir başarı sağlayarak şehrimizin güzel yerlere gelmesini sağlamak ve şehrimizi bölgede daha iyi tanıtmak doğu ve güneydoğudan birçok şehrin olduğu grupta grup ikincisi olarak Türkiye’nin her ilinden Nevşehir’e gelen takımların katıldığı Türkiye voleybol şampiyonasına katılmaya hak kazandık. Orada oynayacağımız maçlar ile voleybol birinci ligine katılmak istiyoruz.  Şu an yolumuza doludizgin emin adımlarla devam ederek Nevşehir’e gidiyoruz. Yurdum spor olarak Doğu Anadolu bölgesinde bu başarıyı yakalayan tek takım olmanın gururunu yaşıyoruz. Biz istiyoruz ki, bu takıma şehrimiz sahip çıksın bu kadar başarılı olan takımı sahiplensinler. Bizler 1. Lige çıkmak için Türkiye şampiyonasına giderken takımımızı güçlendirmek adına yeni transferler yaptık. Nevşehir ilinde daha güçlü bir kadro ile katılarak birinci lige çıkmak istiyoruz. Bu konuda şehrimizdeki değerli büyüklerimizden destek bekliyoruz. Bizim voleybolda 1. Lige çıkmanın dışında bir hedefimizde başarılı güzel bir alt yapı takımı kurarak ilimizdeki bayan sporcularımızı, kızlarımızı bu branşa yönlendirerek hem sporla buluşturmak hem de bir meslek sahibi yapmaktır. Alt yapıdan çıkaracağımız yetenekli sporcularımız ile bu işi sürekli bir hale getirmek istiyoruz. Şu an bu hedefimizi 80 tane alt yapı sporcularımız ile gerçekleştirmiş bulunmaktayız bu sayıları daha da artırarak devam ettirmek istiyoruz. Bu süreçte her zaman desteklerini arkamızda hissettiğimiz Valimiz Sayın Doç. Dr. İlker Gündüzöz’e, Muş Belediye Başkanımız Sayın Feyat Asya’ya, Gençlik Spor İl Müdürümüz Sayın Mehmet Arif Taşdemir’e Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Tahsin Oran’a, kulüp Başkanımız Hasan Yarçin’e ve Bizleri bu süreçte yalnız bırakmayan taraftarlarımıza Yurdum spor olarak sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” şeklinde konuştu. 




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”