KADINLAR, FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURDU

KADINLAR, FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞTURDU

Muş Kızılay Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı, uzun zaman önce başlattığı ‘Tohumdan Fidana Fidandan Ağaca’ projesi meyvelerini vererek, tohumlarını ektiği fidanları toprakla buluşturdu.

Türkiye’de son zamanlarda yaşanan felaketlerde ormanlık alanların zarar görmesi üzerine harekete geçen Türk Kızılay’ı Muş Şubesi, tohumdan yetiştirilen fidanları toprakla buluşturdu. Türk Kızılay’ı görevlileri, şube binasının bahçesinde tohum olarak ekimini yaptıkları fidanlara büyüttüler. Toprakla buluşturulacak hale gelen fidanlar, Hasköy İlçesi’ndeki Anadolu Lisesi’nin bahçesine dikildi.

Son zamanlarda yangın ve sel afetleri ile ülke genelinde tahrip olan ağaçlardan dolayı bir farkındalık projesine imza atan Kızılay Kadın Kolları üyeleri örnek bir davranış sergileyerek, tohumdan yetiştirdikleri fidanları okulda okuyan öğrenciler için fidan dikimi gerçekleştirdi. Yaklaşık 200 fidan dikimi yapan üyeler can suyunu elleri ile vererek çevresini düzenlediler.

Kızılay gönüllüsü olan Elvan Çelik, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, dikimi yapılan fidanların gençler için büyük önem arz ettiğini kaydederek; “Kızılay Kadın Kolları olarak tohumlarını ektiğimiz fidanlarımız büyüdü. Fidan haline gelen tohumları Hasköy ilçemizdeki okulun bahçesinde toprakla buluşturduk. Yangın ve sel afetlerinde tahrip olan ağaçlarımız için bir farkındalık projesi gerçekleştirildi. ‘Tohumdan Fidana Fidandan Ağaca’ projesi ile toprakla buluşturduğumuz fidanlar yarınlarımızın geleceği olan gençlerimiz için çok önem arz etmektedir. Proje kapsamında etkinliğimiz başka okul bahçelerinde de devam edecektir. Daha yeşil daha yaşanabilir alanlar oluşturmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“VERİLEN EMEKLERİN SONRASINDA MEYVELERİMİZ OLAN FİDANLARI ELDE ETTİK”

Kızılay Muş Şubesi Kadın Kolları Başkanı Dilek Ağa ise, uzun zaman önce tohum olarak ekimini yaptıkları fidanları elde ettikleri için mutlu olduğunu söyledi. Proje kapsamında ilerleyen süreçlerde başka okulların bahçesine de fidan dikimi yapacaklarını belirten Ağa, çeşitli afetlerde tahrip olan ağaçlar için bir farkındalık projesi yaptıklarını vurguladı.

Dikilen fidanlar ile gençler için daha yaşanılabilir bir alan bırakmayı hedeflediklerini belirten Ağa, konuşmasının devamında; “Kızılay Muş Şubesi Kadın Kolları Başkanlığı olarak ‘Tohumdan Fidana Fidandan Ağaca’ projemizle yetiştirdiğimiz fidanları okulumuzun bahçesinde toprakla buluşturduk. Orman yangınları ve sel felaketlerinden sonra binlerce hektar yanan ormanlarımızın yerini doldurmak için böyle bir proje yaptık. Tohumları şubemizde kadın kolları üyelerimizle birlikte ekimini yaparak fidan haline getirdik. Aylar süren büyütme aşamasından sonra el ettiğimiz fidanları okul bahçelerine ekeceğiz. Proje kapsamında yaklaşık bin 500 fidanı toprakla buluşturacağız. Hasköy ilçemizdeki okulun bahçesine yaklaşık 200 fidanımızı toprakla buluşturduk. İlerleyen süreçlerde diğer yetiştirdiğimiz fidanları başka okulların bahçesinde dikimini yapacağız. Son zamanlarda değişen iklim değişikliği ile malumunuz kuraklık yaşanmaktadır. Bu yüzden su sıkıntısı yaşanmaktadır. İnşallah diktiğimiz bu fidanlar ilerleyen süreçlerde yağmur olarak değişen iklim ile yarınlarımızın geleceği olan gençlere daha yaşanılabilir bir yaşam alanı bırakmış olacağız. Kızılay Muş Şubesi Kadın Kolları Başkanlığındaki anneler ve kızlarımız uzun zaman emek verdiği tohumları fidan haline getirdi. Verilen emeklerin sonrasında meyvelerimiz olan fidanları elde ettik. Şimdi de kadın kolları üyelerimiz, gençlik kolları, kızılay gönüllülerimiz ve Hasköy Şube Başkanlığı çalışanları ile okulumuzun bahçesinde dikimini yaptık. Proje kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinlikten dolayı çok mutluyuz. Buraya diktiğimiz fidanlar okulda okuyan öğrencilerimize fayda sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”