KADINLARA BİLGİLENDİRME STANDI AÇILDI

KADINLARA BİLGİLENDİRME STANDI AÇILDI

Muş Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelleri 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde Muş Valiliği önünde bilgilendirme standı açtı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle ülke genelinde çeşitli farkındalıklar gerçekleştirilirken, Muş’ta Valilik önünde açılan stantta vatandaşlar bilgilendirildi. Muş Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelleri tarafından yol güzergâhından geçen kadınlar şiddet olayları hakkında bilinçli olması için bilgiler verildi.

Bilgilendirme broşürlerinin yanı sıra mobil telefonlar kullanılan uygulamalar dikkat çeken personeller kadınların olası bir şiddet olayında telefonlarındaki uygulamanın faydası olacağını belirttiler. Özellikle son zamanlarda İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan KADES uygulamasının tanıtımını yapan personeller, bugünün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olduğunu anımsattılar. KADES uygulaması hakkında kadınlara detaylı bilgi veren ekipler, olası şiddet durumunda bir tuşla güvenlik güçlerinden yardım isteyebileceklerini anlattılar.

“BİZİ BİLGİLENDİRDİKLERİ İÇİN EKİPLERE TEŞEKKÜR EDERİM”

Kolluk kuvvetleri ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personellerinin yaptığı bilgilendirmeden dolayı teşekkür eden Fidan Toprak isimli vatandaş; “Çok güzel bir uygulama. Herkesin uygulayabileceği ve indirmesi gereken bir uygulama. Uygulama sayesinde inşallah bütün kadınlarımız güvende olur. Şu ana kadar böyle bir uygulama olduğundan haberim yoktu. Bu konuda bizi bilgilendirdikleri için ekiplere teşekkür ederim. Dışarıda şiddete maruz kaldığımız durumlarda hemen uygulamayı açıp 112’ye bildiriyorum. Uygulamayı korktuğum için kullanıyorum” dedi.

“TEK TEMENNİMİZ KADINLARA KARŞI UYGULANAN BU ŞİDDET VE CİNAYETLERİN ÖNLENMESİDİR”

Kadınlara karşı uygulanan şiddet olaylarının önlenmesi temennisinde bulunan Dilan Özcan isimli vatandaş ise; “Görevlilerimizin yaptığı farkındalık için çok mutlu oldum. Bizlerde 25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı Uluslararası mücadele gününde kadına yönelik her türlü şiddete “HAYIR” diyoruz. Kadınların şiddete karşı bilinçli kendini koruyabilmesi gerekir. Ülkemizde son dönemlerde kadına yönelik şiddetle ilgili haberleri çok duymaya başladık. Biz kadınlar her alanda var olmak istiyoruz. Yeri geldiğinde anne, kız kardeş, öğretmen, doktor, sporcu, taksici gibi birçok mesleğe sahip olunabiliyor. O yüzden kadınlar hiçbir zaman dışlanmaması gerekir. Özelliklede son zamanlarda artan kadın cinayetleri bizleri ziyadesiyle üzüyor. Tek temennimiz kadınlara karşı uygulanan bu şiddet ve cinayetlerin önlenmesidir. İlimizde bu farkındalığı gerçekleştiren personellere çok teşekkür eder, başarıların devamını dilerim” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”