KAPALI 272 KÖY YOLUNDA ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

KAPALI 272 KÖY YOLUNDA ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Muş’ta geçtiğimiz hafta sonu itibariyle etkili olmaya başlayan kar yağışı ile kırsal kesimlerdeki köy yollarını ulaşıma kapattı. 16 köy yolunun ulaşıma açıldığı kentte 272 köy yolunda ise hummalı çalışmalar devam ediyor.

Muş’ta 3 gündür etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Özellikle kırsal kesimlerde etkisi hissettiren kar yapışı birçok köy yolunu ulaşıma kapattı. İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele ekipleri köy yolarının genelinde çalışmalarına devam ediyor. 

Kırsal kesimlerde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Merkez 71, Varto 25, Bulanık 55, Malazgirt 74, Korkut 30 ve Hasköy’de 17 olmak üzere toplamda 272 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, 3 gündür aralıklarla etkisini devam ettiren kar yağışının özellikle kırsal kesimde daha fazla etkili olduğunu ifade etti. Karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Yentür, hasta ve acil durumun olduğu köylere öncelik verdiklerini söyledi. 

Kapalı olan köy yolarının ulaşıma açılması için 7/24 esasına göre çalıştıklarını kaydeden Yentür; “Geçtiğimiz hafta sonu itibariyle ilimizin genelinde kar yağışı etkisini gösterdi. Geçtiğimiz yıllara oranla geç gelen kar yağışı ile birlikte ekiplerimizle sahaya indik. Köy yolarımızda herhangi bir ulaşı aksaklığı yaşanmaması için mücadele etmeye başladık. Kapalı olan yollarımızın bir kısmı açıldı. Diğer yollarımızda da çalışmalar devam ediyor. 100 karla mücadele personeli ve 58 iş makinesiyle 16 köyümüzün yolu ulaşıma açıldı. Özellikle kırsal kesimlerde etkisini hissettiren kar yağışı ve tipi nedeniyle Merkez 71, Varto 25, Bulanık 55, Malazgirt 74, Korkut 30 ve Hasköy 17 olmak üzere toplamda 272 kapalı köy yolumuzda hummalı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekiplerimiz karla kaplı yollarda ilerlemekte güçlük yaşasalar da yolları en kısa sürede yeniden ulaşıma açmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın ulaşımlarını sağlamak için çalışmalarımız 7/24 esasına göre devam ettiriyoruz. Meteorolojik verileri göre kar yağışı ilimizde hafta boyunca etkili olacaktır. Bu kapsamda bizler ekiplerimizle birlikte her zaman teyakkuz halinde olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız asılsız ihbarlardan kaçınmalarıdır. Acil durumlar için köy muhtarlarımızla iletişim halindeyiz” dedi.

“YAŞAMIN VE NEFESİN OLDUĞU HER YERE HİZMET GÖTÜRME GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ”

Yentür, vatandaşların kent merkezine ulaşımını sağlamak için mücadelelerine devam edeceklerini belirterek; “İlimiz yoğun kar alan bir yer olduğundan dolayı bizler aylar öncesinde hazırlıklarımızı yapmıştık. Köy yollarımızda karla mücadele sürekli devam ediyor. Kar yağışının olmadığı dönemlerde de yolların genişletilmesi ev köy içi çalışmalarımızı yapıyoruz. Hasta ve acil durumu olan köylerde öncelik veriyoruz. İl Özel İdaresi olarak kilometrelerce yol ağımızı tecrübeli personellerimizle ulaşıma açıyoruz. Karla mücadele oldukça zor bir görevdir. Ancak ekiplerimizin tecrübeli olması bu sıkıntıyı gideriyor. Yer yer metrelerce kar olan yerlerde görüş açısının sıfır olduğu noktalarda bile tecrübeli personelle yol açma çalışmaları yapılıyor. Kar kaplanları olarak nitelendirdiğimiz ekiplerimiz vatandaşın olduğu her yere ulaşıyor. Yüksek yerlerde karın yağmadığı dönemlerde fırtına ve tipiden dolayı kar türbülanslarının oluşturduğu kütlelerle mücadele ediliyor. Kapalı olan 272 köy yolumuzun ulaşıma açılması ve yaşamın ve nefesin olduğu her yere hızlı etkin sürekli bir şekilde hizmet götürme gayreti içinde olacağız. Vatandaşlarımızın seyri seferini kolaylaştırmak, özellikle hasta ve diğer ihtiyaçlarını karşılamada her türlü yol açma çalışmaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Kış boyunca yolları açık tutmak için çaba göstereceğiz. Kar bir külfet olarak gözükse de ilimizin ve coğrafyamızın yer altı su kaynaklarına özellikle nehirlerimize bir nimet olarak da geldiğinin bilincindeyiz. Özellikle çiftçilerimizin daha iyi verim alması için önemli olan kar yağışının kuraklığın önlenmesinde büyük rol oynuyor. Külfetiyle beraber nimetinden de istifade edecek, coğrafyada özellikle suyu doğru bir şekilde kullanılacağına itimadımız tamdır. Tarımın verimli hale geleceği ve hayvancılığı en üst düzeyde yapılacağı bir coğrafyanın ekonomisine girdi sağlanması temennisindeyiz. Karın ve kışın kimselere bir zarar vermeden bizlerinde sürekli olarak çalışarak, vatandaşın seyri seferini kolaylaştırmak için hizmetler yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”