KAR İŞSİZLERİN EKMEK KAPISI OLDU

KAR İŞSİZLERİN EKMEK KAPISI OLDU

Muş'ta etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz yönde etkilerken, çatılardaki karı temizleyerek çalışma imkânı bulan işsiz vatandaşlarında yüzünü güldürdü

Muş'ta bazı vatandaşlar, ekmek parasını çatılarda kar temizleyerek çıkarıyor. Kent merkezindeki kar kalınlığının 60 santimetreyi geçtiği Muş'ta, binaların çatılarında biriken karlar için tehlikeli mesai yapılıyor.

Yüksek binaların çatılarındaki karları temizleyen 3 kişilik ekip, metrelerce yüksekten düşmemek için bir ucunu bellerine bağladıkları ipin diğer ucunu da çatıdaki demir direk ya da bacaya sabitleyerek güvenlik önlemi alıyor. Ekiptekilerden biri de önlem olarak belli bir noktaya sabitlenen ipin ucunu tutarak karları temizleyen arkadaşlarının güvenliğini sağlıyor. Çatılarda çökme tehlikesi yaratan, insanların hayatını tehlikeye atan kar kütlelerini ve buz sarkıtlarını temizleyen işçiler, temizledikleri her çatı için 600 lira kazanıyor.

"HAYATIMIZ BU İPE BAĞLI"

İşçilerden Emrah Toplu, yaptığı açıklamada, kışın çatıları temizleyerek ailesini geçindirdiğini söyledi. Sabahtan akşama kadar çatı çatı dolaşarak kar temizlediklerini belirten Toplu, şöyle konuştu: "Tehlikeli olmasına rağmen çalışmak zorundayız. Bir çatıyı 600 liraya temizliyoruz. 3 kişilik bir ekibiz. Güvenliğimiz için belimize ip bağladıktan sonra çatıdaki karları temizliyoruz. Uzun yıllardır çatı temizliyorum. Dört gözle karın yağmasını bekledik. İp koparsa düşeriz. Hayatımız bu ipe bağlı. 13 katlı binaların çatılarını da temizliyoruz."

"KAR YAĞSIN DİYE DUA EDİYORUZ"

İşçilerden Salih Sayılgan da çatılarda biriken karların kışın ekmek kapıları olduğunu dile getirdi. Sonbaharda kışın çok kar yağması için dua ettiğini anlatan Sayılgan, "Bazıları kar yağmasın diye, biz de kar yağsın diye dua ediyoruz. Çatıda çalışmak çok tehlikeli. İp bağlamazsak düşeriz. Tek güvencemiz ip. Günde iki bina temizliyoruz. Ekip olarak çalışıyoruz. Hayatımız belimize bağladığımız ipe bağlı." diye konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”