KAR KÜTLELERİ, ŞEHİR DIŞINA TAŞINIYOR

KAR KÜTLELERİ, ŞEHİR DIŞINA TAŞINIYOR

Muş’ta etkili olan kar yağışı ile birlikte sahaya inen Belediye ekipleri, iş makineleri ile toplanan kar kütlelerini kamyonlara yükleyerek şehir dışına taşıyor

Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu etkisini gösteren kar yağışı ile birlikte sahaya inen ekipleri gece gündüz demeden yol açma çalışması yürütüyor. 40 iş makinesi 120 personelle devam eden karla mücadele çalışmasında kentin belirli noktalarında biriktirilen kar kütleleri kamyonlara yüklenerek şehir dışına naklediliyor. 

Kar yağışının etkili olması ile kentin 17 mahallesinde çalışma başlatan ekipler, vatandaşların yoğun olarak kullandığı ana caddelerin ardından ara sokaklarda çalışmalarına devam etti. 7/24 esasına göre hem gece hem de gündüz vardiya şeklinde çalışma yürüten ekipler, günlük yüzlerce kamyon karı şehir dışına aktarıyor. İş makinelerinin yanı sıra kaldırımların kardan arındırılması için mücadele eden kar küreme ekipleri, vatandaşların herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamasını sağlıyor. 

Ekipler bir yandan iş makineleri yolları açarken diğer yandan açılan yollarda tuzlama çalışması yapılarak araçların sorunsuz seyrini sağlanıyor. Öte yandan çalışmalar sırasında Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de her hangi bir can ve mal kaybının yaşanmaması için trafik tedbirleri alıyor.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, ana ve ara caddeler başta olmak üzere 17 mahallede vardiyalı şekilde karla mücadele çalışmasının devam ettiğini söyledi. Vatandaşların ulaşımda aksaklık yaşamaması için gayret ettiklerini kaydeden Başkan Asya, belirli noktalarda toplanan kar kütlelerini kamyonlarla şehir dışına aktardıklarını söyledi.  

“İŞ MAKİNESİYLE KAMYONLARA DOLDURUP ŞEHİR DIŞINA TAŞIYORUZ”

Başkan Asya, karla mücadele ile cadde ve sokakları kardan arındırdıklarını kaydederek; “Kar yağışı ile birlikte ekiplerimiz şehrimizin 17 mahallesinde çalışmalarına başladı. 250 kilometreyi aşkın yollarımızın sürekli açık tutulması için yoğun mesai harcıyoruz. 40 iş makinesi 120 personelimizle sahada çalışarak vatandaşlarımızın kar yağışından etkilenmemesi için mücadele ediyoruz. Karla mücadele çalışmalarımız kapsamında şehir merkezinde biriktirilen karı, iş makinesiyle kamyonlara doldurup şehir dışına taşıyoruz. Bu şekilde cadde ve sokaklarımızı kardan temizleyerek, rahatlatıyoruz. İş makinelerinin ardından tuzlama ekipleri devreye girerek buz ve don riskine karşı çalışmalarını yürütüyor. Bu anlamda karın bir eziyete dönüşmemesi adına vatandaşlarımızın rahat bir şekilde hayatlarını idame ettirebilmek için gece gündüz canla, başla, vardiyalı bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN PARK KONUSUNDA DUYARLI DAVRANMALARINI RİCA EDİYORUZ”

Karla mücadele konusunda yol kenarlarında park halinde olan araçların temizlik çalışmalarını engellediğin kaydeden Başkan Asya, vatandaşların duyarlı olması çağrısında bulundu. kar yağışının durması ile başlayan çatı temizleme işlemlerinin de kontrollü yapılması uyarısında bulunan Başkan Asya, karla mücadele konusuna büyük önem verdiklerini vurguladı.

Kentin işlek bölgelerinin ardından mahalle aralarında çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Asya; “Kış mevsimi ilimizde oldukça zor geçiyor. Belediye olarak kar temizleme, taşıma ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor ve herhangi bir sorunun yaşanmaması için çaba sarf ediyoruz. Kent merkezinde ulaşımın aksamaması için ana cadde ve ara sokaklarda karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Şehrin işlek bölgelerindeki karları toplayarak şehir dışına taşıyan ekiplerimiz, daha sonra mahalle aralarında kar temizleme çalışmalarını devam ediyorlar. Şu anda yaptığımız çalışmalar sonucunda mahalle aralarında bile araçlar rahatlıkla seyredebiliyor. Belediye olarak kar temizleme çalışmasına büyük önem veriyoruz. Bu çalışmalar sırasında araç sahibi vatandaşlarımızın da park konusunda duyarlı davranmalarını rica ediyoruz. Vatandaşların ve araçların sıkıntı yaşamaması için kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sistemli bir şekilde sürdürüyoruz. Vatandaşların yoğunlukta olduğu ve trafik akışının fazla olduğu yerler bizim öncelikli çalışma alanlarımızdır. Bu bölgelerdeki çalışmaları yaparken çatıların temizliği ve yol kenarındaki araçların parkı konusunda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Yol kenarlarında park edilen araçlar çalışmalarımızı ciddi anlamda aksatmaktadır. Halkımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”