KAR YAĞIŞI YARIM METREYİ GEÇTİ

KAR YAĞIŞI YARIM METREYİ GEÇTİ

Muş’ta geçen yıllara oranla geç başlayan kar yağışı 5 gündür aralıklarla etkisini sürdürürken, kent merkezine 50 santimetreden fazla yağış meydana geldi.

Muş’ta 5 gündür aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kar kalınlığının 50 santimetreyi geçtiği kentte, yol kenarlarında park halinde olan araçları kara gömdü. Sabah saatlerinde işyerlerini açan esnaflar, küreklerle karları temizlerken, araç sahipleri de araçlarının etrafını açtı. 

Öte yandan kar yağışı ile zor anlar yaşayan sürücüler trafikte güçlük çekti. Belediye personelleri kaldırımlarda ve yollarda çalışma yaparak vatandaşların seyrini kolaylaştırdı. Şehir merkezinde çalışmalarını sürdüren karla mücadele ekiplerinin ardından tuzlama çalışması yapılarak buzlanma önlendi.

Geçen hafta sonu itibariyle başlayan kar yağışı, kırsal kesimlerde etkisini daha fazla gösterirken, köy yolarını ulaşıma kapattı. İl Özel İdaresi ekipleri, yolu kardan kapalı köy ve mezralara ulaşımın sağlanabilmesi için mücadele ederken, hasta ve acil durum olan yerlere öncelik veriyor.

AYAK BASILMAMIŞ ALANLAR KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKARIYOR

Muş’ta 5 gündür etkili olan kar yağışı kent merkezini beyaza bürürken, ortaya kartpostallık manzaraları da beraberinde getiriyor. 5 gündür etkili olan kar yağışı kente adeta beyaz gelinlik giydirdi. Ayak basılmamış alanlarda kartpostallık görüntüler ortaya çıkarıyor. Kar yağışını sevinen vatandaşlar ise bu alanlarda fotoğraflar çekiniyor. Öte yandan gerek şehir merkezinde gerekse de kırsal kesimlerde ağaçların üstüne yağan kar taneleri görsel şölen oluşturuyor.

ARAÇLAR KARA GÖMÜLDÜ

Yoğun kar yağışı ve soğuk havanın hayatı olumsuz yönde etkilediği kentin merkezinde ise, kar kalınlığı 50 santimetreyi aştı. İşlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, kara gömülen araçlarını seçmekte zorlandı. Fırça ve küreklerle mücadele veren vatandaşlar, üzerinde kar biriken araçlarını güçlükle temizledi. Kara saplanan araçlar ise vatandaşların yardımıyla, bulundukları yerden çıkarıldı. Birçok esnaf ise, kapılarının önünde biriken kar yığınlarını kürek yardımıyla temizledi.

“KURAKLIK KAR YAĞIŞI İLE ÖNLENİR”

Kentte etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle araçların kara gömüldüğünü söyleyen Ramazan Toplu; “Geçen hafta Cumartesi günü kar yağışı başladı. 5 gündür devam eden yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yollar kapandı, araçlar kar altında kaldı. Kar yağışı halen aralıklarla yağmaya devam ediyor. Bizlerde şimdi kendi iş yerimizin önünü açmakla uğraşıyoruz. Araç sahipleri de araçlarını etrafını açarak çıkarmaya çalışıyor. İlimizde kış mevsimi zorlu geçiyor. Ama artık bizler alıştık. Kar yağışı bir yandan iyi oluyor. Bizler her ne kadar zor desek de kuraklık kar yağışı ile önlenir. Topraklarımızın daha verimli olması için kar yağışı iyi olacaktır” dedi.

“KAR O KADAR ÇOK YAĞMIŞ Kİ İLK BAŞTA ARACIMI BULMAKTAN ZORLANDIM”

Kar altında kalan aracını çıkarmaya çalışan araç sürücüsü Yusuf Karakuş ise; “Kar yağışı yoğun bir şekilde etkili oldu. Kar altında kalan araçlarımızı çıkarmaya çalışıyoruz. 5 gündür neredeyse 50 santimetre kar yağdı. Kar yağışı olduğu zamanlarda bende aracımı yerinde çıkarmadım. Trafikte yoğunluk yaşandığı zaman daha çok aksamalar oluyor. Bende bir araçta bir araçtır diyerek aracımı çıkarmadım. Şimdi de aracımı park ettiğim yerden çıkarmak için geldiğimde kara gömülü bir şekilde buldum. Kar o kadar çok yağmış ki ilk başta aracımı bulmaktan zorlandım. Şimdi de çevresini açarak buradan çıkarmayı planlıyorum. Yol temizliği yapan iş makineleri daha rahat çalışması gerekiyor. İlimizi ve vatandaşlar için karla mücadele eden ekiplere bizlerde vatandaşlık görevimizi yaparak işlerini kolaylaştırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”