KARAÇELİK GÖREVİ DEVİR ALDI

KARAÇELİK GÖREVİ DEVİR ALDI

Geçtiğimiz günlerde Muş Barosunun 9. Olağan Genel Kurulunda başkan seçilen Kadir Karaçelik, önceki başkan Feridun Taş’tan görevi devir aldı.

10 Nisan Cumartesi günü Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) konferans salonunda yapılan 9. Olağan Genel Kurulda 61 oy alarak Muş Baro Başkanlığına seçilen Kadir Karaçelik görevi devir aldı. Muş Barosundan düzenlenen devir teslim töreninde il seçim kurulundan alınan mazbatayı yeni başkana teslim eden Feridun Taş, her zaman hukukun üstünlüğünden yana olduklarını, yargı bağımsızlığını savunduklarını belirterek, Karaçelik ve yönetim kuruluna başarılar diledi.

Şeffaf, adil ve dürüst bir baro yönetimi olarak görev yapmaya çalıştıklarını dile getiren Taş, konuşmasının devamında; “Görev yaptığımız sürede eksikliklerimiz olmuştur. Ama elimizden geldiği kadar biz kendimizi bu işe kattık ve arkadaşlarımıza hizmet etmeye çalıştık. Yeni göreve seçilen arkadaşlara başarılar dilerim” dedi.

Daha sonra bir konuşmada yeni göreve seçilen Kadir Karaçelik yaparak, görev süreleri boyunca yönetim kurulu üyeleri ile birlikte hareket edeceklerini belirterek; “Demokrasinin en temel araçlarından biri şüphesiz ki seçimlerdir. Farklı düşüncelerin özgürce ortaya konulması, fikirlerin birbirleri ile serbestçe rekabet etmesi, kurumların varoluşuna uygun her türlü düşünce ve felsefenin kendisini ifade edebilmesi seçimlerin altyapısını oluşturur. Muş Baro başkanlığının 10 Nisan 2021 Cumartesi günü yapılan seçimli Olağan Genel Kurulu sonucu orta çıkan irade; demokrasiye, özgür seçim ortamına, avukatlık camiasına Muş Barosuna yakışır olgunlukta geçmiştir. Bu seçimlerin bir tek galibi vardır, oda Muş Barosu ve Muş Barosu üyesi avukat arkadaşlarımdır. Görev yapacağımız süre boyunca yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla ile birlikte bu bilinçle hareket edeceğiz.

“DAHA İYİSİNİ YAPMA GAYRETİ İŞLE ÇALIŞACAĞIZ”

Karaçelik konuşmasının devamında, hukukun üstünlüğü insan haklarının savunusu ile bilgiyi, birlikte yönetimi, ahlaki değerleri, sevgiyi saygıyı ve dayanışma ruhunu öne çıkaracaklarını vurgulayarak; “Seçimin geride kaldığının bilinci ile tüm avukat arkadaşlarımız adına hareket edecek, verilen yetkiyi herkesin için eşit kullanacağız. Büyük bir kararlılık içinde yorulmadan çalışarak, bugüne kadar yapılanlara teşekkür etmeyi ihmal etmeden, daha iyisini yapma gayreti işle çalışacağız. Muş Barosu olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada adalet, hukukun üstünlüğü, insan hakları savunusu ile birlikte; bilgiyi, birlikte yönetimi, ahlaki değerleri, sevgiyi saygıyı ve dayanışma ruhunu öne çıkaracağız. Bütün bunları hep birlikte yapacağımıza olan inancımla; centilmence ve hukuki ölçülere yakışır bir seçim kampanyası ve seçim günü geçirmemize katlı sağlayan aday arkadaşlarıma, kurullarda görev yapma adına yarışan tüm avukat arkadaşlarıma, seçime katılarak oy kullanan, şahsım destek veren, vermeyen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yine genel kurulumuzu takip eden basın emekçilerine, gerek yüz yüze, gerek arayarak, gerek sosyal medya üzerinden tebriklerini ileten tüm dostlara şükranlarımızı sunarız. Neticenin hukuk camiamıza hayırlı olmasını diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”