KARADAĞ BAŞKANLIĞINDAKİ TOPLANTIDA TARIM SORUNLARI ELE ALINDI

KARADAĞ BAŞKANLIĞINDAKİ TOPLANTIDA TARIM SORUNLARI ELE ALINDI

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ Başkanlığında yapılan toplantıda tarımın sorunları ve kırsal göçlerin tarım sektörüne etkileri ele alındı

Muş Alparslan Üniversitesi ile Muş’taki tarımın sorunları, genç nüfusun tarımda kalma eğilimlerinin belirlenmesi konusunda ilin tarım paydaşları yöneticileri ile TÜBİTAK tarafından desteklenen proje kapsamında görüş alışverişinde bulunmak üzere bir odak grup toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı öncesinde Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ı ziyaret eden heyet, konuyla ilgili çalışmaların detaylarını aktardı. Yozgat Bozok Üniversitesinden Dr. Öğretim üyesi Bekir Ayyıldız başkanlığındaki çalışma ekibinde yer alan akademisyenlerin yanı sıra TİGEM arazisinde deneme ekipleri yapan üreticilerden Harun Altan ve beraberindeki heyetin de bulunduğu nezaket ziyaretinde Rektör Polat Muş ilindeki tarımsal sorunlarla ilgili olarak Muş Alparslan Üniversitesinde yapılan çalışmalardan bahsetti.

Heyet daha sonra 1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi senato odasında gerçekleştirilen toplantıda Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ’ın başkanlığında toplandı. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi yürütücülüğünde ve Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesinin araştırmacı olarak yer aldığı “Kırsal Göçlerin Tarım Sektörüne Etkileri ve Genç Nüfusun Tarımda Kalma Eğilimlerinin Belirlenmesi, Politik Yaklaşımlar” konulu proje kapsamında 8 üniversitede düzenlenen toplantının sekizincisi Muş Alparslan Üniversitesinde düzenlendi. Toplantıya tarım paydaşlarımızın yöneticileri katıldı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”