KARADAĞ ‘DOĞUNUN SESİ’ PROGRAMINA KONUK OLDU

KARADAĞ ‘DOĞUNUN SESİ’ PROGRAMINA KONUK OLDU

Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, TRT Erzurum Radyosunun ‘Doğunun Sesi’ programına konuk oldu.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, TRT Erzurum radyosuna konuk oldu. Canlı yayınına katılan Karadağ,  Muş Alparslan Üniversitesinde tarımsal alanda yapılan çalışmalar, projeler, uluslararası kongreler, çalıştaylar ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen Bitkilerin Bilgeliği semineri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Canlı yayına telefon bağlantısı ile katılan Karadağ, yapmış olduğu söyleşide, Tıbbi ve aromatik bitkilerin tarihi sürecini, bu bitkilerin kullanım alanlarını bu bağlamda tıbbi ürün, gıda destek ürünleri, gıda katkı maddeleri, sabun, kozmetik ve parfüm sanayii, yapışkan, boya, bitki çayları, bitkisel yağ, biyo-plastik, agro-kimyasallar, yem katkı maddeleri ve veteriner hekimlik gibi pek çok alanda yoğun olarak kullandığından, bazı katma değerli ürünlere örnek olacak tıbbi ve aromatik bitkilerden (hakiki lavanta, tek yıllık pelin, nane, biberiye, ezan çiçeği, haşhaş, laden, çörek otu, meryemana dikeni, tüylü yüksük otu ve hayıt) örneklerinden bahsetti.

Prof. Karadağ, Muş’ta ilk defa, Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın öncülüğünde Muş Alparslan Üniversitesi külliyesinde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Serası ile 100’ün üzerinde tıbbi ve aromatik bitkilerden oluşan parseller oluşturulduğunu, bunun Muş’ta ilk ve bölge için örnek bir uygulama olduğunu ifade etti. Karadağ, Uygulamalı Bilimler Fakültesi olarak yapmış oldukları uluslararası kongreler, çalıştaylar ve projelerden de söz etti. Karadağ, ‘‘Muş Alparslan Üniversitesi Külliyesindeki Bitki Türleri’’ kitabının çevrimiçi olarak yayınlandığını, kitabın gerek Muş gerekse bölge vejetasyonu açısından önemli bir kaynak niteliğinde olup, bu konuda araştırma yapan araştırmacılara, bilim insanlarına ışık tutacağını belirtti.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”