KARÇİN, TEZGÂHLARDAKİ YERİNİ ALMAYA BAŞLADI

KARÇİN, TEZGÂHLARDAKİ YERİNİ ALMAYA BAŞLADI

Muş merkeze bağlı bağ ve köylerde organik olarak yetiştirilen meyveler tezgâhlardaki yerini almaya başlarken, halk arasında Karçin adı verilen Dağ Armudu vatandaşlarla buluştu

Muş’ta bağ ve köylerde bulunan Karçin (Dağ Armudu) ağaçlardan hasadı yapılarak tezgahlarda satışa sunulmaya başladı. Vatandaşlardan tarafından yoğun ilgi ile karşılanan Karçin meyvesinin kilosu 10 liradan satılıyor.

Organik olmasından dolayı aroması vazgeçilmez olan Karçin, bağ ve köylerde yetiştiren üreticiler kent merkezinde tezgahlarda satmaya başlıyor. Elde edilen ürünlerin hasadından memnun olan üreticiler, gerek tablalarda gerekse de yol kenarlarındaki kasalar üzerinde vatandaşlara sunuyor. İlk hasadın olması nedeniyle kilogramı 10 liradan satılan Karçin meyvesi ilerleyen süreçlerde fiyatın düşmesi bekleniyor.

İstasyon Caddesi üzerinde üreticiden aldıkları ürünleri satışa sunan Abdurrahman Bozkurt, il dışında yaşayan vatandaşların kentteki tanıdıklarından yerli ürünleri talep ettiklerini ifade ederek; “Muş merkeze bağlı Mongok bağlarındaki bahçelerde çıkan Karçin meyvesini piyasa çıkarttık. Yılın ilk hasadı olmasından dolayı vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Kilosunu 10 liradan sattığımız Karçin meyvesi birçok hastalığa şifa olduğun bilinir. Bir de karçin her yerde yetişmez. Bu yıl geçen yıla oranla daha fazla Karçin satışı yapacağımızı tahmin ediyoruz. Özellikle il dışında yaşayan vatandaşlarımız yerli ürünlere çok rağbet ediyorlar. Hemşerilerimiz özellikle Muş´un meyvelerini tercih ediyor. Burada yaşayan dost ve yakınlarını arayarak Muş´ta yetişen meyveleri istiyorlar. Yetişen Karçinler organik olmasından dolayı mayhoş bir tadı var. Ben sürekli yerli ürün satarak geçimimi sağlıyorum. Mevsimine göre ilimizde ne yetişirse onu getirip satıyorum. Doğal gübre ile yetiştirilen ürünleri, tezgâhlarda satışa sunuyoruz. Hem perakende hem de toptan satıyoruz. Vatandaşlarımız yoğun bir ilgi gösteriyorlar” şeklinde konuştu.

“KENDİMLE BERABER İSTANBUL´A GÖTÜRECEĞİM”

İstanbul´da yaşamını sürdüren ve Kurban Bayramı münasebetiyle Muş’a  gelen vatandaşlardan Ahmet Tosun, yerli ürünleri tercih ettiğini belirterek; “İstanbul ilinde yaşıyorum. Kurban Bayramı dolayısıyla, tatili fırsat bilip memleketime geldim. Bayram tatili dolayısıyla memleketimi geziyorum. Muş´un yerli sebze ve meyvesine olan ilgimden ötürü, poşet poşet kendime sebze ve meyve aldım. Bugünde halk arasında Karçin olarak bilinen Dağ Armuduna denk geldim. Biraz alacam. Organik sebze ve meyve bulmak batı illerinde çok zor, ondan dolayı buradan paketleme yaparak, tatil dönüşünde kendimle beraber İstanbul´a götüreceğim.  Meyve ve sebzeler sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında. İlimiz de yetiştirilen ürünlerin piyasaya çıkmasıyla bizlerde kendi ürünlerimizi tercih ediyoruz. Organik olduğu için daha sağlıklı oluyor. İlimizde yetişen ürünler varken dışarıdan getirilen ürünlerin alınmasını doğru bulmuyorum.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”