KARDEŞLERİN İGLO EV KEYFİ RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU

KARDEŞLERİN İGLO EV KEYFİ RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU

Muş’ta kar yağışının sömestr tatiline denk gelmesi ile çocuklar eğlenceli vakitler geçiriyor. Evinin bahçesinde kardan iglo ev yapan Mustafa ve Enes kardeşler, karın keyfini çıkardılar

Muş’ta 5 gün süreyle etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken kar yağışı en çok çocukları sevindiriyor. 5 gün boyunca aralıklarla etkili olan kar yağışı sonrası kent merkezinde kar kalınlığı yarım metreyi geçerken belediye ekipleri cadde, sokak ve kaldırımları kardan arındırma çalışmalarına gece gündüz devam ediyor.

Okulların yarıyıl tatilinde olması nedeniyle tatilde olan çocuklar kar yağışını fırsat bilip dışarı çıkıp kartopu oynayarak kardan adam yapma mutluluğu yaşadılar. Öte yandan bazı çocuklar ise evlerinin bahçesinde biriken karları velilerinin de yardımıyla bir araya toplayarak kutup bölgelerinde kullanılan iglo şeklinde yapılar yaparak eğlendiler.

Mustafa ve Enes Çelik kardeşler okulların tatil olduğu dönemde yağan kar ile eğlenceli vakit geçiriyorlar. Bahçelerinde biriken karlardan iglo yaparak içinde oyun oynadılar. Yapmış oldukları iglonun içine sermiş oldukları örtünün üzerinde oturup büyükleri kıskandırırcasına soğuk havada sıcak çay keyfi yapan kardeşler karda eğlenmeyi çok sevdiklerini dile getirdiler.

Kardeşlerden Mustafa yapmış oldukları iglo ile ilgili olarak yapmış olduğu konuşmada şunları dile getirdi: “Kar yağışının bizim okula gitmediğimiz bir zamanda yağmasından dolayı çok mutlu olduk. Okulların yarıyıl tatilinde olması bize karla oynama fırsatı oldu. Kar yağışı ile evimizin bahçesinde biriken karları babamızın da yardımıyla bir araya toplayarak burada içinde oynayabileceğimiz bir yer yaptık. Yaptığımız yerde anne ve babamız bize sıcak çayda getirdiler. Kardeşimle oyun oynadıktan sonra çayımızı da içtik.” Dedi.

Bir diğer kardeş Enes ise karın yağmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek şunları söyledi: “kar yağmasına çok sevimdim. Okulların tatil olması nedeniyle abimle dışarı çıkıp kartopu oynadık. Ardından babamızın da yardımıyla içinde oynayabileceğimiz bir yer yaptık. Yaptığımız yerde çay içip abimle oyun oynadık. Karla oynamayı çok seviyorum” dedi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”