‘KİTAP OKUMA HALKALARI´ PROJESİ DEVAM EDİYOR

‘KİTAP OKUMA HALKALARI´ PROJESİ DEVAM EDİYOR

Gençlik Merkezi Müdürlüğü´nde görevli gençlik liderleri ve gönüllüler, ‘Kitap Okuma Halkaları´ projesi kapsamında Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi

Muş Gençlik ve spor İl Müdürlüğü bünyesinde çeşitli faaliyetlere imza atan Gençlik Merkezi Liderleri ve gönüllü Üyeler Bakanlık tarafından başlatılan ‘Kitap Okuma Halkları’ projesini kentte sürdürüyor. Proje kapsamında Gençli Merkezinde ve farklı okullarda öğrencilerle bir araya gelen gençlik liderleri ve gönüllü üyelerin bu defa ki durağı Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Kentte öğrencilere yönelik gerçekleştirdikleri projelerde sık sık adlarından söz ettiren gençlik liderleri ve gönüllü gençler, ortaokul ve lise öğrencilerinin kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmeleri için başlatılan ‘Kitap Okuma Halkları’ projesinde hummalı çalışmalar gerçekleştiriliyor. 

Kitap okuma alışkanlığının genç yaşlarda kazanılmasını gerektiğini dile getiren Gençlik Liderleri, ‘Kitap Okuma Halkaları’ faaliyeti ile içinde yaşadığımız kültürün değerlerini bilen ve onlara sahip çıkan bireyler oluşmasına katkı sağlayacaklarını söylediler.

Kitaplarla gençlerin okuma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olmak, düzenlenen kitap kritikleriyle gençlerin muhakeme, kendini ifade edebilme ve topluluk önünde konuşma yapabilme yeteneğini geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Gençlik Liderleri; “Kitap Okuma Halkaları projemiz ile hem kitap okuma alışkanlığını kazanma hem de okuduğumuzu anlayıp ve anlatma özelliğimizi geliştirmek istedik. Korona virüs salgını öncesinde okullara giderek öğrenciler ile bir araya geliyorduk. Salgın nedeniyle ara verilmişti. Kademeli normalleşme ile yeniden okullardaki öğrencilerimizle bir araya gelmeye başladık. Bizde kendi aramızda alınan tedbirler kapsamında Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri buluştuk. Gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, analitik düşünen, konuşmaları doğru şekilde algılayabilen ve aktarabilen, olayları ve olguları yorumlayabilen, sorgulayan, tartışan, milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamak amaçlanmaktadır. Öğrenci ve gönüllü üyelerimizle bir araya geldiğimiz ‘Kitap Okuma Halkları’ projesi kapsamında farklı yazarların ele aldığı kitapların kritiğini gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz projenin öğrencilere önemli katkılar sağlayacağını ümit ediyoruz. Gençlik Merkezi´nin kapıları herkese ve her kesime açık. Bu bağlamda Tüm gençleri ve vatandaşları Gençlik Merkezi´nin faaliyetlerinden yararlanmaları için Gençlik Merkezimize bekliyoruz” şeklinde konuştular.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”