KOÇ, 64 ÜNİTE KAN BAĞIŞIYLA REKORTMEN

KOÇ, 64 ÜNİTE KAN BAĞIŞIYLA REKORTMEN

Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Koç, Kan Bağış otobüsünde 64’üncü ünite kan bağışını yaparak yeniden Muş’un kan bağış rekortmenliğini tazeledi.

Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Koç, kan bağışı otobüsünü ziyaret etti. Çalışmalarla ilgili personellerden bilgi alan Koç, kan bağışında bulunarak 64’üncü ünite bağışını yaptı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Koç, kan bağışının önemine dikkat çekti. Koç öte yandan vatandaşları kan bağışına davet etti.

Kızılay Muş Şubesi Kan Merkezi kan toplama çalışmalarına devam ediyor. Hastanelerde yatan hastaların ihtiyacını karşılamak için hummalı çalışmalar gerçekleştiren ekipler, kış aylarında azalan stokların doldurulması için mücadele ediyor.

“KIŞ MEVSİNDE DUYARLI OLMAMIZ GEREKİYOR”

Kış mevsiminde kan bağış oranlarında küçük bir düşüşün olduğunu ifade eden Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Koç, kan bağış otobüsünde gerekli hassasiyetin gösterildiği kaydetti. Kan bağış ekibinin covid-19 ve diğer hijyen kuralları kapsamında güzel bir hizmet verdiklerini kaydeden Koç, kan bağışının sağlık ve dini değerler açısından önemli olduğunu söyledi.

Hastanelerde kan ihtiyacı olan hastaların unutulmaması gerektiğini belirten Koç; “Malumunuz kan bağışı acil bir ihtiyaç değil, sürekli olan bir ihtiyaçtır. Ülkemizin kan ihtiyacının yüzde 95’ni Türk Kızılay çalışanları ve bağışçıları tarafından karşılanıyor. Kış aylarında kan bağışlarında bir düşüş olsa da kritik seviyeyi korumaya çalışıyoruz. Bizlerde hastanelerde şifa beklerken kan ihtiyaçlarını da unutmamak lazım. Bu doğrultuda Türkiye’nin bütün şehirlerinde ve 300 noktasında düzenli kan stantlarımız mevcuttur. Çalışanlarımız kan bağışlarını alırken de koronavirüs tedbirleri kapsamında hijyenik ve rahat ortamlarda sağlamaktadır. Kan bağışının hem sağlık açısından çok faydalı olduğu ve dinimiz açısından da bir hayrat olduğunu unutmamamız gerekir. Kan bağışçısının kanının kime gitmediğini ve alanında kimden geldiğini bilmediği mükafatını sadece rabbimizden dilediğini bilmekteyiz” dedi.

“BUGÜN 64’ÜNCÜ KAN BAĞIŞIMIZI YAPTIK”

Aynı zamanda Kızılay kan bağışçısı olan Koç, 64’üncü kan bağışını da yaptığını dile getirerek; “Kanın tek kaynağı insanoğludur. Bizler unutmamamız gerekiyor ki birçok kanserli hasta, ümmüplazma, tranbosit ve diğer kan ürünlerinde beklentisi olan insanlarımız var. Bu kış aylarında da bizde duyarlılığımızı göstererek Muş’ta kan otobüsümüzde şahsımın 64’üncü kan bağışını yapmış bulunmaktayım. 18 ile 65 yaş aralığındaki sağlıklı bütün hemşerilerimizin kan bağışında bulunabilecek. Bizde onlara rahat ortamlar hazırlamakla mükellef olduğumuzu biliyoruz. Ben bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Hastanelerde yatan hastalarımıza rabbimden acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

“KAN BAĞIŞI YAPMAYA BAŞLADIĞIMDAN BU YANA VÜCUDUMUM ÇOK SAĞLIKLI OLDUĞUNU HİSSEDİYORUM”

Kan bağışında bulunan vatandaşlardan Sezai Bulakçıbaşı, kan bağışı ile vücudunun daha sağlıklı olduğunu söyledi. 11’inci kan bağışı için geldiğini belirten Bulakçıbaşı, her vatadaşın bu duyarlılığı göstermesi gerektiğini kaydetti.

Kan bağışının zamanı geldiğinde gerekli bilgilendirmeleri aldığını ifade eden Bulakçıbaşı; “Sağlıklı yaşam için kan bağışı için geldiğini belirten Sezai Bulakçıbaşı da “Her vatandaşın hayatında bir kez bile olsa kan bağışında bulunması gerektiğine inanıyorum. Kan bağışı hem sağlık açısından hem de ibadet açısından çok önemlidir. Kan bağışı yapmaya başladığımdan bu yana vücudumum çok sağlıklı olduğunu hissediyorum. Sadece kendi vücudumuzun sağlığı değil aynı zamanda hastanelerde yatan birçok hastaya da destek verilmiş oluyor. Belli aralıklarla kan ihtiyacı duyan hastalar var. Bu benim 11’inci kan bağışım. Kan bağışı yapmam gerektiğinde Kan merkezi tarafından zaten bilgilendirmeler yapılıyor. Dolayısıyla zamanı geldiği zaman bir daha gelip kan bağışında bulunacağım. Tüm vatandaşların bu duyarlılığı göstermesi gerekir. Hastanelerde yatan hastalara destek için herkesin gelip kan bağışı yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.   




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”