KOÇYİĞİT: "SAĞLIK DÖNÜŞÜM PROGRAMI'NDAN VAZGEÇİLMELİ"

KOÇYİĞİT:

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, "Sağlık alanında Sağlık Dönüşüm Programı'ndan vazgeçilmesi, toplum sağlığını, koruyucu hekimliği önceleyen bütünlüklü bir sağlık planının yapılması gereki

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, "Sağlık alanında Sağlık Dönüşüm Programı'ndan vazgeçilmesi, toplum sağlığını, koruyucu hekimliği önceleyen bütünlüklü bir sağlık planının yapılması gerekiyor" dedi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit Türkiye Büyük Millet Meclisinde basın toplantısı düzenledi. Sağlık konuları hakkında değerlendirmelerde bulunan Koçyiğit, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2003'te başlayan Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın sağlık alanında yaşanan sorunların temeli olduğunu ileri sürdü.

Programın sağlığı ticarileştirdiğini savunan Koçyiğit, "Sağlık alanında Sağlık Dönüşüm Programı'ndan vazgeçilmesi, toplum sağlığını, koruyucu hekimliği önceleyen bütünlüklü bir sağlık planının yapılması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu. Koçyiğit, Sağlık Bakanlığı'nın toplumun ve sağlık emekçilerinin sağlığını koruyamadığını söyledi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından İstanbul'dan Ankara'ya yürüyüş başlatıldığını belirten Koçyiğit, "Hekimler ve sağlık çalışanları hızla tükendiği, pandemide bu kadar yoğun canla başla çalıştıkları halde şiddete daha fazla maruz kaldıkları, ekonomik ve özlük hakları çalışma koşulları her geçen gün kötüleştiği için yürüyorlar." ifadelerini kullandı.

Yürüyüşü gerçekleştirenlerin yarın Ankara'ya ulaşacağını belirten Koçyiğit, partisinin TTB üyelerinin yanında olduğunu kaydetti.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”