“KOMPLEKSİMİZ GENÇLERİN VE SPORCULARIN İHİTYAÇLARINI KARŞILAYACAK”

“KOMPLEKSİMİZ GENÇLERİN VE SPORCULARIN İHİTYAÇLARINI KARŞILAYACAK”

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Yapımı devam eden spor kompleks hakkında açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, çalışmalarla gençlerin ve sporcuların büyük ihti

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Yapımı devam eden spor kompleks hakkında açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, çalışmalarla gençlerin ve sporcuların büyük ihtiyacını karşılamış olacaklarını söyledi

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, spor kompleksi çalışmaları değerlendirmelerde bulundu. Toplamda 150 bin metrekare üzerine kurulan şehir stadyumu, sentetik çim yüzeyli futbol sahası, okçuluk poligonu ve atletizm pisti olarak 4 farklı spor kompleksinde çalışmalar sürdürülüyor. 2020 yılı Aralık ayı sonlarında sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve okçuluk poligonunun bitmesi hedefleniyor. 2021 yılında 6 bin seyirci kapasiteli şehir stadyumu ve atletizm pistini faaliyete girmesi planlanıyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Müdürü Güler, yapılan çalışmaların ilimiz gençleri ve sporcularına büyük katkılar sunacağını söyledi.

Müdür Güler çalışmaların tamamının bitmesi ile kente önemli bir yatırımın kazandırıldığını belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü; “İlimizin genç nüfus oranı baya fazla yüzde 46 dolaylarında, böylesi bir potansiyele sahip ilde sportif alt yapıyı güçlendirmek gerek tesis anlamında gerekse faaliyet ve eğitsel anlamda biz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün asli görevlerindendir. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Bakanımız, Sayın Valimiz ve Sayın Milletvekilimiz çok ciddi anlamda ilimizi önemsemekte ve gelecek yatırımlarla ilgili bizatihi ilgilenmekteler. Şuan varmış olduğumuz noktada ilimizde Karasu nehri Kara köprü mevkii dediğimiz alanda yaklaşık 150 bin metrekare alan içerisine devasa bir spor kompleksi yapmak için çok ciddi projeleri hayata geçirmiş bulunmaktayız. Öncelikle şunu belirtmek isterim. Alanımızda 2020 yılında yapımı devam eden 4 tane tesisimiz var. Bunlardan okçuluk poligonu ve sentetik çim yüzeyli futbol sahamız 2020 yılı içerisinde, şehir stadyumumuz ve atletizm pistimizde 2021 yılında inşallah faaliyete girecek. Tek tek tesislere değinecek olursak, şehir stadyumumuz 6 bin seyirci kapasitesine sahip olup içerisinde her tribünde ayrı ayrı dörder adet antrenman salonunun bulunduğu ayrıca üçer adet soyunma odasının bulunduğu yine basın odası protokol odaları kafeteryalar hakem odaları idari odalar ve ayrı ayrı müştemilatlardan oluşan doğal çim olacak sahamızın profesyonel aydınlatma ve ses sistemleri gibi elektronik sistemlerinin de bulunduğu aynı zamanda ilimizin futbol takımlarının durumuna göre revize edilebilecek projeye sahiptir. Çok güzel bir stadyuma 2021 yılında inşallah açılışını yaprak kavuşmuş olacağız.”

“2021 YILINDA ATLETİZM PİSTİ AÇILIYOR”

Atletizm pistindeki çalışmaların büyük kısmının tamamlandığını 2021 yılında faaliyete geçerek sporcuların hizmetinde olacağını ifade eden Müdür Güler; “Onun haricinde hemen stadyumumuzun bitişiğinde uluslararası standartlarda 8 kulvarlı içerisinde sırıkla atlama, uzun atlama, cirit, gülle disk atma alanlarının bulunduğu engelli koşu alanlarının bulunduğu ayrıca 500 kişilik kapasiteli tribünün de yapılacağı dörtlü soyunma odasının ve müştemilatlarının bulunduğu çok ideal uluslararası atletizm pistine de kavuşmuş olacağız inşallah. 2021 yılı yazında açılışını yapmayı planlıyoruz. Yine hemen yan tarafında 500 seyirci kapasiteli yine dörtlü soyunma odalarının bulunduğu hakem, antrenör, idari odalarının bulunduğu, aynı zamanda uluslararası standartlarda ilimizin çok büyük ihtiyacı olan sentetik çim yüzeyli futbol sahamızın da 2020 yılı aralık ayı sonlarında açılışını yapmayı planlıyoruz. Yapımı devam eden sahamızın fiziki gerçekleşmesi yüzde 90 kısmının tamamlandı. Bu sahamızda ilimize değer katacak ilimiz futbol alt yapısına hizmet ettiği gibi bölgesel amatör ligdeki takımlarımızın ihtiyacına cevap vermiş olacaktır.”

ALPARSLAN’IN DİYARINA OKÇULUK POLİGONU

Güler, uluslararası standartlarda olan okçuluk poligonunda yetişecek sporcuların Malazgirt Zaferi etkinliklerde ilimizi temsil edeceğini belirterek; “İlimiz malumunuz Sultan Alparslan’ın diyarı, Türklerin Anadolu’ya açılan ilk kapısı olduğu için geleneksel sporları da önemsiyoruz. Bu nedenle ilimizde okçuluk poligonunun yapılması projesini hem Sayın Valimiz hem de Sayın Milletvekilimiz ile müşahede ettik, projelendirdik bakanlığımıza sunduk. Değerli büyüklerimizin desteği ve takibi ile kapalı okçuluk poligonumuz ihalesi tamamlanıp yapımına başlandı. Poligonumuzun yüzde 90’ı tamamlanmış olup, 2020 yılı Aralık ayı sonlarında açılışını yapmayı planlıyoruz. Burada 10 hedef potası yer alıyor. Aynı zamanda antrenör ve soyunma odaları duş yerleri, karşılama bankolarının bulunduğu ayrıca farklı müştemilatlardan da oluşan Türkiye’de prototip bir projeyi ilimize kazandırmış olmanın gurunu yaşıyoruz. Projede desteklerini esirgemeyen değerli büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu proje ilimiz için gerçekten müstesna bir projeydi. Sporcular yetiştirdikçe ve her yıl Malazgirt Zaferi kutlamalarında ilimizi temsilen okçuluk üzerine eğitim almış değerli sporcularımızın ilimizi temsil etmesi bizleri gururlandıracaktır. Aynı zamanda ulusal ve uluslararası müsabakalarda da derceler elde edecek çok kaliteli güzel sporcuları yetiştirmiş olmanın gururunu yaşayacağız. Özellikle belirtmek isterim ki 2020 yılında devam eden yatırımlarımızın yanında 2021 yılı içinde hem Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz’ün hem de Milletvekilimiz Sayın Mehmet Emin Şimşek’in hazırlamış olan projelere ve taleplere çok ciddi anlamda destekleri ve projeyi takipleri sayesinde, Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da uygun görmesi ile çok değerli yatırım taleplerimiz var. Bu talepleri de takip etmekteyiz. İnşallah bu taleplerimiz de hayata geçerse ilimizin spor tesisi gençlik hizmetleri anlamındaki tesisler ve yurt hizmetleri anlamındaki tesisler hizmetleri sayesinde tesis ihtiyacı büyük ölçüde giderilmiş olacak.”

“BİR KURUM MÜDÜRÜ OLARAK DEĞİL, MUŞLU BİR VATANDAŞ OLARAK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Proje ve çalışmalarda destekleri olan Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Milletvekili Memet Emin Şimşek, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir kurum müdürü değil de Muşlu bir vatandaş olarak teşekkür ettiğini belirten Güler; “Bu süreci hep birlikte takip edeceğiz. İlimize, vatandaşlarımıza ve gençlerimize güzel haberler vermeyi ümit ediyoruz. Kompleks içerisinde 2021 yılında planlamış olduğumuz çok değerli tesisler var. Bunlar inşallah yatırım programımız onaylandığında sadece ilimizin değil bölgemizin de en ideal spor komplekslerinden birine kavuşmuş olacağız. Bizlerde bu projeleri hayata geçirmek için bu tesislerin açılışına varıncaya kadar her sürecini takip etmek için Gençlik ve Spor Muş ailesi olarak fedakarca ve hassasiyetle takip etmekteyiz ve çalışmaktayız. Son olarak şunu belirtmek isterim ki vatandaşlarımı şunu bilsin ki; bir Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak değil de bir Muşlu bir vatandaş olarak söylüyorum. Valimiz Sayın Doç. Dr. İlker Gündüzöz ve Milletvekilimiz Sayın Mehmet Emin Şimşek gibi değerlere sahip olmak ve gençlerimizin bu kadar önemsendiğini görmek, onların hem Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile hem de bizatihi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile projelerimizi, taleplerimizi birebir görüşerek takip etmeleri bizleri gururlandırmakta ve kendilerine duacı olduğumu bildirmek istemekteyim” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”