?KONUŞMUŞ? SÖYLEŞİ PROGRAMININ EKİM AYI KONUĞU REKTÖR KILAVUZ

?KONUŞMUŞ? SÖYLEŞİ PROGRAMININ EKİM AYI KONUĞU REKTÖR KILAVUZ

Bursa ilinde sosyal ve kültürel faaliyetlerini aralıksızca sürdüren Muş İli Kültür Eğitim Kalkındırma Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Muş İLDER), her ay gerçekleştirdiği ?KonuşMuş? söyleşi programı kaldığı yerden devam ediyor.

Muş İli Kültür Eğitim Kalkındırma Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği´nin (Muş İLDER), her ay gerçekleştirdiği ?KonuşMuş? söyleşi programının 2019 yılı Ekim ayı konuğu Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz olacak.  16 Ekim Çarşamba günü Muş Kültür Evinde gerçekleşecek olan KonuşMuş? söyleşi programında Uludağ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, "Müslüman Genç" konulu bir konuşma yapacak. Her ay gerçekleşen ve ekim ayında da gerçekleşen ?KonuşMuş? söyleşi programı ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Muş İLDER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Veysi Tutkun, Muş İLDER´in aylık söyleşi programının 2019 yılının son aylarında da birbirinde değerli konuklarla devam edeceğini belirtti. Muş İLDER´in, uzun zamandan beri hayata geçirdiği ve kısa bir ara verdiği ?KonuşMuş? söyleşi programının 2019 yılı Ekim ayı konuğunun Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz olacağını ifade eden Tutkun, 16 Ekim Çarşamba günü Muş Kültür Evinde gerçekleşecek olan söyleşi programına tüm dost ve hemşehrilerini davet etti. ?KonuşMuş? söyleşi programında Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz´un "Müslüman Genç" konulu bir konuşma yapacağını ifade eden Tutkun, programın verimli geçeceğini söyledi. Tutkun: ?Muş İLDER olarak her ay gerçekleştirdiğimiz ?KonuşMuş? söyleşi programımız devam ediyor. Aylık söyleşi programımız ?KonuşMuş´un? 2019 yılı Ekim ayı konuğu Uludağ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, olacaktır. Uludağ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, "Müslüman Genç" konulu bir konuşma yapacak. Programımız 16 Ekim Çarşamba günü saat 19.30´de Muş Kültür Evi´nde olacaktır. Tüm dost ve hemşehrilerimizi bekliyoruz? dedi.

?Muşlu Üniversite Öğrencilerimiz İçin Burs Başvurusu Başladı?

Başkan Tutkun, Bursa´da okuyan Muşlu üniversite öğrencileri için 2019-2020 eğitim dönemi burs başvurularının da başladığını kaydederek, her yıl tüm Muşlu öğrencilere derneklerinin burs imkanı sağladığını belirterek, geçen eğitim öğretim yılında uygulamaya koydukları üniversite öğrencilerine burs imkanını bu yıl da sağlayacaklarını söyledi.  Tutkun:  ?Muşumuzun her tarafından buklelerin, esintilerin olduğunu cıvıl cıvıl bir tablo ile karşı karşıyayız. Öğrencilerin dernekle aidiyet duygusunu geliştirmesini istiyoruz. Bizler kendi umutlarımıza yatırım yapıyoruz, sizler bizim umutlarımızsınız. Burs başvuru duyurularımız yapıldı. Burs için yapılan başvurular titiz bir çalışma ile değerlendirilecek Burs hakkı kazanan öğrencilere ulaşılarak Muş Kültür Evi´nde düzenlenen bir yemek organizasyonu ile burslar öğrencilere teslim edilecek. Muş İLDER´in KonuşMuş söyleşi programları, sportif faaliyetler, turnuvalar, yardımlaşma organizasyonları gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Üniversite hayatı, kazanımları sosyal çevrede edinilir. Amacımız öğrencileri bir araya getirmek ve hayra dair, iyiliğe dair güzellikleri büyütmektir. Her güzelliğin bir cefası olur ve bu cefayı üstlendik? diye konuştu.

?Futbol Turnuvamız Devam Ediyor?

Muş İLDER´in, geleneksel hale getirdiği futbol turnuvasını bu yılda gerçekleştirdiğini kaydeden Tutkun, Muş İLDER tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen futbol turnuvasına, bu yıl futbolun efsane isimlerinden Muş Sporun eski kalecisi Raşit Zozik´in adı verdiklerini söyledi. Tutkun: ?Her yıl onlarca takımımızın katıldığı ve futbol şölenine dönüşen geleneksel Muş İLDER Futbol Turnuvasının bu sene 8.´si düzenledik ve turnuvamız başladı. Bu sezonda Muşumuzun renkli simalarından Muş Sporumuzun efsane kalecisi Raşit Zozik´in adı verilen turnuvaya talep oldukça fazla gördü. Muş İLDER Futbol Turnuvası Raşit Zozik sezonu, toplam 24 takım ve 3 gruptan oluştu. Tüm katılımcı takımlarımıza turnuvada başarılar diliyoruz? dedi. 




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”