KORUMA ALTINDAKİ ÇOCUKLARA EĞİTİM

KORUMA ALTINDAKİ ÇOCUKLARA EĞİTİM

Muş Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki koruma altında olan çocuklara İş ve Meslek Danışmanlığı eğitimi verildi

Muş Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetle İl Müdürlüğü konferans salonunda Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü personelleri tarafından İş ve Meslek Danışmanlığı eğitimleri verildi.

Muş Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Evi Koordinasyon Merkezi (ÇEKOM) ve Çocuk Evleri Sitesi (ÇES) bünyesinde bulunan 13-15 ve 16-18 yaş grubundaki gençlere yönelik eğitim hizmetleri devam ediyor. İŞKUR il müdürlüğünde görev yapan iş ve meslek danışmanlarından eğitim alan gençler, buralarda ilgi ve yeteneklerine uygun mesleklere yönlendiriliyor.

İş ve Meslek Danışmanlarının verdiği eğitimde; çocuk kuruluşlarında kalan çocuklara ilgi ve ihtiyaçları ile mesleklerin ve işin gerektirdiği nitelikler, şartların karşılaştırılarak çocukların istek ve durumuna en uygun iş ve meslek seçimi,  seçilen meslekle ilgili eğitim olanaklarından yararlanılması,  işe yerleştirilmesi, işe uyumunun sağlanması gibi konularda bilgiler verdiler.

Proje kapsamında gençlere verilen eğitimlerde meslek seçiminin önemi ve kariyer belirleme, iş arama becerilerinin geliştirilmesi, işverenlerin beklentileri, özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, aktif işgücü programları kapsamında işbaşı eğitim programından yararlanma, özel politika gerektiren gruplara yönelik olarak düzenlenen mesleki eğitim kurslarından yararlanma, iş hayatı ve işe uyum, mesleki yönelim test bataryası uygulamaları konuları anlatıldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Muş Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulbari Aksoy; Devlet himayesindeki çocukların korunması, bakımı, bedensel, eğitsel, psiko-sosyal gelişimleri ile bir iş veya meslek sahibi edilmeleri ve topluma yararlı kişiler olarak yetişmelerinin sağlanmasına yönelik hizmetlerimiz sürekli geliştirilmekte ve çocuklarımızı destekleyici çalışmalar hayata geçirilmektedir. İl Müdürlüğümüzce çocukların geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalarını konusunda farklı kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği geliştirilmektedir.  Ayrıca korunma ihtiyacı olan çocuklarımızın iş ve meslek sahibi edindirilmeleri ve kariyer planlamalarının kurumsal düzeyde yapılmasına ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”