MAHALLE MUHTARINDAN AŞI ÇALIŞMASINA DESTEK

MAHALLE MUHTARINDAN AŞI ÇALIŞMASINA DESTEK

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan aşı oranlarına göre kentin düşük iller arasında yer almasıyla Kale Mahallesi Muhtarı Murat Aydın, mobil aşı ekiplerine destek vererek kapı kapı gezdi

Kent genelinde başlatılan aşı seferberliği kapsamında sağlık ekipleri mahallelerde ev ev gezerek vatandaşları aşı olmaya davet ettiler. İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde kurulan mobil aşı ekiplerinin bu defaki durağı Kale Mahallesi oldu. Mahalle muhtarı ile birlikte kapı kapı gezen ekipler vatandaşların ayağına aşı hizmetini götürdü.

Muş, ülke genelinde aşı oranlarının düşük olduğu iller arasında yer alırken, sağlıkçılardan oluşan mobil aşı ekipleri çalışmalarını hızlandırdı. Yukarı çarşı mevkiinde kahvehanelerde vatandaşlara aşı hizmeti sunan ekipler, öte yandan aşının öneminden de bahsettiler. Kentin aşı oranın yükseltilmesi için canla başla çalışan ekipler aşı konusunda tereddüt yaşayan vatandaşları bilgilendirerek ikna ediyor.

Mobil aşı ekibinin çalışmalarına destek veren Kale Mahallesi Muhtarı Murat Aydın, Ulu Cami civarındaki kahvehanede vatandaşları aşı olmaya davet etti. Aşılama çalışması ile koronavirüs salgının önüne geçileceğini vurgulayan Muhtar Aydın, ülke genelinde düşük olan aşı oranını yükseltilmesi gerektiğini ifade etti.

Mobil aşı ekibini yalnız bırakmayan mahalle muhtarı Aydın, aşı oranın yükseltilmesi için gerekli desteğin verilmesi gerektiğini belirterek; “İlimizde başlatılan aşı seferberliğine destek amaçlı sağlık çalışanlarımızla vatandaşları aşı olmaya davet ettik. Koronavirüs salgını ile mücadele eden sağlıkçılarımıza bizler de vatandaş olarak destek verip görevimizi yerine getirmemiz gerekir. Bu kapsamda bende mahalle muhtarı olarak sağlıkçılarımızla ev ev gezerek vatandaşların aşı olması için çalışma yaptık. Aynı zamanda kahvehanede oturan ve çevredeki esnaflara da aşı çağrısında bulunduk. Malum ilimiz aşılama oranında en düşük iller arasında yer alıyor. Bu oranı yükseltebilmek için mahallemizde kapı kapı dolaştık mahalle sakinlerini aşıya davet ettik. Aşılama konusunda devletimiz sağ olsun bütün imkanlarını seferber etmiş durumdadır. Bizler de aşı olunması için elimizden geleni yapıyoruz. Mahalleliyi aşı olmaya teşvik ediyoruz. Sağ olsunlar mahalle sakinlerimizin büyük bir kısmı aşılarını oldu. Ben bizler için buralara kadar gelen sağlık çalışanlarıma şahsım ve mahalle sakinleri adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZI AŞILAMAK İÇİN BİZLERDE SEFERBER OLMUŞ DURUMDAYIZ”

Türkiye genelinde son dönemlerde koronavirüs vakalarının artış gösterdiğini hatırlatan sağlık ekibi görevlisi Dr. Ekrem Bayraktar; "Koronavirüs salgını ile mücadele etmemizin tek yolu, kendimizi ve vatandaşlarımızı aşılamaktır. Vatandaşlarımızı aşılamak için bizlerde seferber olmuş durumdayız. İmamlarımızla muhtarlarımızla sağlık çalışanlarımızla birlikte hep beraber vatandaşlarımızı aşılamaya çalışıyoruz. Biz sağlık personelleri olarak vatandaşların ayağına götürdüğümüz bu hizmetten memnunuz. Bu şekilde ancak hastalığın üstesinden gelebiliriz. En kısa sürede aşılarımızı olmamız lazım. Devletimiz zaten şu anda aşılama konusunda tüm imkanları sağlıyor. Tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya bekliyoruz. Elimizden geldiğince daha fazla aşı sayısına ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”