MAUN AKADEMİSYENLERİ YURT DIŞINA AÇILIYOR

MAUN AKADEMİSYENLERİ YURT DIŞINA AÇILIYOR

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) bünyesinde görev yapan alanında uzman akademisyenler hazırladıkları projelerle yurt dışında eğitimler vermeyi hak kazandılar

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) akademisyenleri yurt dışında eğitimler vermeye hak kazandı. Üniversite bünyesinde görev yapan Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Yıldırım ve Doç. Dr. Rahmi Saylık’ın TÜBİTAK-2219 projeleri kabul edildi. Akademisyen Yıldırım ABD Minnesota Üniversitesine gitmeyi kazanırken, Saylık ise Oxford Üniversitesi Deneysel Psikoloji Bölümü Prof. Dr. Robin Murphy tarafından davet edildi. 

Konuya ilişkin Muş Alparslan Üniversitesinden yapılan açıklamada, Akademisyen Yıldırım’ın 1 yıl süre ile ABD’de çalışmalarını sürdüreceği belirtilerek; “Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Yıldırım, TÜBİTAK 2219 Doktora Sonrası Araştırma Bursu kapsamında ABD’ye gitmeye hak kazandı. Yıldırım, STEM eğitimi ile ilgili çalışmalarına TÜBİTAK Desteği ile 1 yıl süre ile ABD’de Minnesota Üniversitesi STEM Merkezinde devam edecek. Doktorasını STEM Eğitimi üzerine yapan Yıldırım’ın konu ile ilgili 9 kitabı, 4 SSCI yayını, 37 Ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmasının yanı sıra katıldığı TÜBİTAK ve AB projeleri de bulunmaktadır” denildi.

“BENİM İÇİN GÜZEL BİR DENEYİM OLACAK”

Akademisyen Yıldırım ise, ABD’deki STEM eğitimlerinin kendisi için deneyim olacağını kaydederek; “STEM eğitimi ile ilgili çalışmalarımı farklı bir boyuta taşıyacağım için çok heyecanlıyım. Türkiye ve ABD’de gerçekleşen STEM eğitim uygulamalarının karşılaştırılmalı incelenmesi benim için güzel bir deneyim olacak” dedi.

MAUN AKADEMİSYENİ OXFORD ÜNİVERSİTESİNDE 

Üniversiteden yapılan açıklamanın devamında, Doç. Dr. Rahmi Saylık’ın Oxford Üniversitesine davet edildiği kaydedilerek; “Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Rahmi Saylık Yurtdışı Araştırma Projesine kabul edildi. Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rahmi Saylık’ın araştırması TÜBİTAK-2219 Yurtdışı Araştırma Projesi olarak kabul edildi. Saylık, proje kapsamında Oxford Üniversitesi Deneysel Psikoloji Bölümü Prof. Dr. Robin Murphy ile birlikte kaygılı bireylerde öğrenme bozukluklarının nedenlerini ve bunun nasıl iyileştirilebileceğini araştırmak için çeşitli davranışsal ve beyin görüntüleme deneylerini gerçekleştirmek üzere İngiltere’ye davet edildi. Saylık, Prof. Dr. Murphy ile daha önce yaptıkları Beyinde Öğrenmenin Kilit Alanları konulu çalışmanın devamı niteliğinde olan bu araştırmanın alana önemli katkılar sunacağını ifade etti” ifadelerine yer verildi. 




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”