MAUN, BİLİMSEL ÇALIŞMALARINI ARTTIRDI

MAUN, BİLİMSEL ÇALIŞMALARINI ARTTIRDI

Bağımsız Yayın Değerlendirme Platformu SCIMAGO Institutions Rakings (SIR) 2022 verilerine göre Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) bilimsel çalışmalarını arttırarak Türkiye’de 61’inci sırada yer almayı başardı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) bilimsel çalışmaları ile adından sıkça söz ettirmeye devam ediyor. Fiziki büyümenin yanı sıra akademik bilimsel çalışmaları bölgenin önemli üniversiteleri arasında yer alan MAUN, 2022 yılında önemli bir başarılara imza atarak Türkiye sıralamasındaki artışını tescilledi.

Bağımsız Yayın Değerlendirme Platformu SCIMAGO Institutions Rakings (SIR) 2022 verilerini paylaştı. 2021 yılı raporuna göre Türkiye 81’inci olan MAUN, 61’inci sıraya yükselmeyi başardı. Ülke genelinde gıda mühendisliği alanında 28’inci, kimya alanında 20’inci ve matematik alanında ise 44’üncü sırada yer alan MAUN, akademisyenlerin bilimsel çalışmalarına verdiği destekle başarısını daha ileriye taşımayı hedefliyor.  

MAUN Rektör Yardımcısı ve Teknoloji Araştırma ve Proje Koordinasyon Birimi (TAPKOB) koordinatörü Prof. Dr. Ulaş Çaydaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, çalışmalarla sadece bölge değil ülke sıralamasında da yükseldiklerini belirterek; “Üniversitemiz bünyesinde bilim, teknoloji ve proje alanlarında faaliyetlerini yürüten TAPKOB paydaşları ile yaptığı ikili işbirliği anlaşmalarının da sağladığı tüm imkânlarla akademisyenlerimize bilimsel çalışmalarında destek olmaya devam ediyor. Sağlanan bu desteklerle birlikte üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmaların sayılarındaki artış 2009'dan bu yana üniversitelerin uluslararası sıralamasını yayımlayan SCImago Institutions tarafından da tescillendi. SCImago Institutions Rankings (SIR) Yayın Değerlendirme Platformunun 2021 yılında yayımladığı rapora göre Türkiye’de 81’inci sırada olan üniversitemiz, 2022 yılında akademik olarak önemli bir başarıya imza atarak üst sıralara yükseldi ve Türkiye’de 61. sırada yer aldı. Bölüm bazında ise gıda mühendisliği alanında Türkiye’de 28’inci, kimya alanında 20’inci ve matematik alanında 44’üncü sırada yer aldı. Bu veriler Üniversitemizin başarısının sadece bölge sıralamasında değil ülke sıralamasında yükseldiğini gösteriyor. Bilimsel çalışmaların teşvik edilmesi, projelendirme, laboratuvar ve araştırma imkânlarının etkili bir biçimde akademisyenlerin hizmetine sunulmasının Üniversitemizin bilimsel kalitesine her geçen gün katkı sağladığını bu verilerde görebiliyoruz. Bu çalışmaların artarak devam edecektir. Bu konudaki desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a teşekkür ederim” dedi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”