MAUN ÖĞRENCİLERİ, SPOR TIRMANIŞ ADAY HAKEM KURSUNDA

MAUN ÖĞRENCİLERİ, SPOR TIRMANIŞ ADAY HAKEM KURSUNDA

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Spor Bilimleri Fakültesinin 22 öğrencisi, Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Spor Tırmanış Aday Hakem Kursuna katıldı

Türkiye Dağcılık Federasyonu yıllık faaliyet programında yer alan Spor Tırmanış Aday Hakem Kursu, Merkez Hakem Kurulu koordinesinde 1 yönetici 2 eğitmen ve 22 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirildi. Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan 22 sporcu, spor tırmanış hakemi olmak için mücadele etti. 

Muş Gençlik Spor İl Müdürlüğü kapalı spor salonunda bulunan tırmanış duvarında 3 günlük eğitim gerçekleştirildi. 3 ayrı disiplinden oluşan eğitimleri başarı ile tamamlayan aday sporcular sahada görev almayı hak kazanacaklar. Saha görevlerinin ardına il hakemliği ve ulusal hakemliği elde edecek sporcular kıyasıya mücadele etti. 

Muş Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, verilen eğitimleri yerinde inceledi. Federasyon yetkilileri ve sporcularla bir araya gelen Taşdemir, eğitimler hakkında bilgiler aldı. Daha sonra konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Taşdemir, kentte kazandırılan tırmanış duvarının önemine değindi. 

Dağcılık eğitimlerine ev sahipliği yapmaktan dolayı memnun olduklarını belirten Taşdemir; “Bugün burada Dağcılık Federasyonumuzla birlikte spor tırmanış hakemliği eğitimi vermekteyiz. Üç gün sürecek olan eğitimlerde 22 tane sporcumuz katılıyor. Verilen eğitimlerin sonunda ise başarılı olan sporcularımız hakemlik belgesini alacaklar. İlimizde bulunan tırmanma duvarımız bölgedeki en büyük duvardır. Doğu Anadolu bölgesinde böyle bir tırmanma duvarı yok. Bizde burada dağcılıkla ilgili uzun süredir eğitimler yapmaktayız. Birçok gencimiz bunlardan istifade etmektedir. Bundan sonraki süreçte de hakem sıkıntısı da yaşamayacağız. Böylelikle birçok kişinin de istihdamına vesile olmuş oluyoruz. Emeği geçen Dağcılık Federasyonumuza, il temsilcimize ve hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

TOKER: “BİZİM DUVARLARIMIZIN SAYISI VE YARIŞMA SAYIMIZ ARTIYOR”

Türkiye Dağcılık Federasyonu merkez hakem kurulu üyesi Ayla Toker ise, verilen eğitimler hakkında bilgiler vererek; “Muş’ta üç günlük bir hakem eğitimi kursuna başladık. Spor tırmanış hakemlerimizi yetiştiriyoruz. Sınavda başarılı olan arkadaşlarımız bizimle bundan sonraki süreçte yollarına devam edecekler. Bugün kursumuzun ikinci günü ve uygulamalı eğitim veriliyor. Muş’ta bu konuda çok güzel imkanlar sağlanmış. Tırmanış duvarı gayet güzel, üç disiplinde de ulusal yarışmaların düzenlenebileceği çok güzel bir imkan mevcut. Türkiye Dağcılık Federasyonu adına burada yapılan organizasyona emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Spor tırmanış üç ayrı disiplinden oluşmakta, hız yarışmaları, Kısa Kaya (Boulder) ve lider tırmanışları yapılıyor. Sporcularımız, ulusal ve uluslararası yarışmalar katılabiliyor. Öncelikle illerde yarışmalar yapılıyor. Buradan bölge şampiyonlarına geliyor yarışmacılar ve sonrasında ulusal yarışmaların ardından seçme yapıyoruz. Bu süreçte bizim duvarlarımızın sayısı ve yarışma sayımız artıyor. Bu nedenle hakem arkadaşlara ihtiyacımız artmakta ve şu anda bize ekip olarak destek olacak olan arkadaşlarımızı da sahada yetiştiriyoruz. Üç günlük hakem eğitimi sürecinde sürece dahil olan 22 hakemimizin 22’side Muş Alparslan Üniversitesinde bulunan beden eğitimi bölümlerinde gerek antrenörlük gerekse beden eğitim öğretmenliği bölümlerinde okuyan öğrencilerimizdir. Bu süreci tamamlayan arkadaşlarımız aday hakem olarak sahada görevlendirileceklerdir. Başarılı olan arkadaşlarımızı 2 yıl sonra il hakemliğine terfileri gerçekleşecek. 4 yıl sonrada ulusal hakem olma imkanı elde edebilecekler” şeklinde konuştu. 




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”