Mazot ve Gübreye Yapılan Zam Belimizi Büktü

Mazot ve Gübreye Yapılan Zam Belimizi Büktü

Muş Ziraat Odası Başkanı Hakim Yıldırım ve yönetim Kurulu üyeleri çiftçinin durumu ve çiftçiye verilen destekler hakkında basın açıklaması yaparak, çiftçinin arazilerinin mazot ve gübre pahalılığından dolayı ekmediklerini kaydettiler.

Muş Ziraat Odası Başkanı Hakim Yıldırım ve yönetim Kurulu üyeleri çiftçinin durumu ve çiftçiye verilen destekler hakkında basın açıklaması yaparak, çiftçinin arazilerinin mazot ve gübre pahalılığından dolayı ekmediklerini kaydettiler.


 


Ziraat Odası Başkanı Yıldırım, “ Mazot pahalı, Gübre fiyatlarında %100″lük bir artış var. Ziraat İlaçları pahalı, çiftçi kredi faizleri ödeyemiyor. Kesinlikle ve kesinlikle çiftçi kredi faizleri silinmelidir. Çiftçi mahsur almıyor ki kredi faizini ödeyebilsin” şeklinde konuştu.


Çiftçinin zor durumda olduğunu dile getiren Başkan Yıldırım, Köylü ve çiftçinin durumu hiç bu kadar kötü olmamıştı. Her artan zamlar Özelikle Muş gibi gelir düzeyi düşük olan çiftçinin, köylünün, fakirin belini bükmüştür. Çiftçinin Doğrudan gelir Desteklemeleri bitti. Mazot desteği dönüme 1 litre bile değil. Gübre desteği de aynı. Her gün Mazota, gübreye Zam Desteklemeler ise tam tersi. Kuraklık başladı. Bu sene muhakkak Çiftçiye kuraklık desteği sağlanmalıdır. Çiftçim derken, Buraya değil, ülkemde tüm zarar gören çiftçime kuraklık desteği ödenmeli. Ürüne destek gelecekmiş, İyi çok güzel, çok olumlu karşılıyoruz. Ama nerde ne zaman? Devlet benim çiftçime sahip çıkacak, her geçen gün geriye götürmeyecek. Unutmayalım ki bir ülke tarımıyla ancak kalkınır. Benim köylümün ahını kimse almasın” şeklinde Konuştu. Çiftçinin toprağı ve tarlasının kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Muş Ziraat Odası Başkanı Hakim Yıldırım, “Köylü ve çiftçi toprağa bağımlı yaşar. Birçoğu ekmeyi, kışlık yiyeceğini kendi yapar. Yazın sebzeye, meyveye para vermez. İşi olmadan ilçeye inmez. Sinema, tiyatroya, eğlenceye, denize, tatile gitme alışkanlığı pek yoktur. Bütün aile birlikte çalışır. Komşulara değişiğe gider. Zorunlu olmadıkça amele kiralamaz. Son yıllarda köylü, çiftçinin durumu devamlı geriye gidiyor. Her geçen yıl ürettiği üründen eline geçen para azalıyor ”dedi. Köylüye, çiftçiye devlet desteği şarttır ifadeleri kullanan Yıldırım , “ Devlet ürünün ekiminden, satışına kadar üreticiye düşük faizle kredi vermeli ki üretici tefecinin eline düşmesin. Küçük çiftçilerin güçlerini bir araya getirmesi, maliyetin düşmesi için kooperatifleşme özendirilmeli, desteklemeli. Kooperatiflere tarım araçlarını ucuz kredi ile vermeli. Ülke içinde yeterli miktarda yetişen tarım ürünleri varken dışarıdan alınan tarım ürünlerinden yüksek vergi alınmalı. Tarım sigortası geliştirilmeli ve desteklenmeli. Çiftçilerin sosyal güvenceye kavuşması için çözüm bulunmalı. Tarıma dayalı sanayinin ürünlerin yetiştiği bölgelere kurulması için özendirme ve destek sağlanmalı. Hayvancılığı modern şekilde yapılması, et ve hayvansal ürünlerin değerlendirilmesi için belli bölgelerde tesislerin kurulması teşvik edilmelidir” şeklinde konuştu.




hatice yıldırım
21.09.2009 00:00:00
hakim yıldırım kendisi amcam olur .onu tüm gücümüz ile destekliyoruz ona iş hayatında şans diliyoruz onu cok seviyoruz

ümit yıldırım
1.10.2009 00:00:00
kendisi babam olur onu çok seviyorum ve onunla grur duyuyorum


ÇELİK, “DANIŞTAY KARARI İLE DURDURULMUŞTUR”

“TÜTÜN DAİRE BAŞKANLIĞI KURULSUN”

Tütün Üreticisi Vergi İndiriminde Diretiyor

Girişimcilik Kursları Devam Ediyor

Girişimcilik Kurslarına Başvurular Yarın Sona Eriyor

Yurtçim İhracat Rakamlarını Yükseltti

Ekonomide Van ın Önündeyiz