MİLLİ TAKIMI, ŞAMPİYONALARA HAZIRLANIYOR

MİLLİ TAKIMI, ŞAMPİYONALARA HAZIRLANIYOR

Kayaklı Koşu Milli Takımı sporcuları, Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) yerleşkesinde haftanın 6 günü 2’şer saat antrenmanları gerçekleştirerek dünya ve Avrupa şampiyonalarına hazırlanıyor

Kayaklı Koşu Milli Takımı sporcuları, dünya ve Avrupa şampiyonalarına Muş'ta asfalt üzerinde yaptıkları çift antrenmanla hazırlanıyor. Türkiye’yi, Avrupa’da temsil edecek olan kayaklı Kayaklı Koşu Milli Takımı sporcuları, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için kondisyon çalışması yapıyor. Muş Alparslan Üniversitesi yerleşkesinde antrenmanlarını sürdüren milli sporcular, haftanın 6 günü 2’şer saat ağırlık ve güç antrenmanları gerçekleştirerek yarışlara hazırlanıyor. Asfalt üzerinde güce dayalı çalışma yürüten sporcular, Türk bayrağını Avrupa’da göndere çekmek için ter döküyor.

AMED OĞLAĞO: “200 ÜZERİNDE YARIŞA KATILDIM”

Kayakta birçok başarıya imza atan milli takım sporcusu ve aynı zamanda Muş Alparslan Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü öğrencisi AmedOğlağo, 11 yıldır kayaklı koşuyla ilgilendiğini söyledi. Oğlağo, “24 yaşındayım. Kayaklı koşu sporunu yapıyorum. 7 yıldır milli takım sporcusuyum. 200 üzerinde yarışa katıldım. Çok sayıda madalyam var. Şu anda tekerlekli kayak antrenmanlarıma devam ediyorum. Haftanın 6 günü 2’şer saat antrenman yapıyorum. Şu anda kışa hazırlık yapıyorum. Hedefimiz şubat ayında yapılacak olan dünya şampiyonasında ülkemizi ve bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmek. Antrenmanlarımızı üniversite yerleşkesinde yapıyoruz. Bu konuda bize yardımcı olan üniversite Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat beye çok teşekkür ediyorum” dedi.

BERNA YILMAZ: “YAZIN ASFALT ÜZERİNDE, KIŞIN İSE KAR ÜZERİNDE ANTRENMAN YAPIYORUZ”

Muş Alparslan Üniversitesi Antrenörlük Bölümü'nde eğitimine devam eden milli sporcu Berna Yılmaz da yaklaşık 10 yıldır bu sporu yaptığını ifade etti. Şu anda biatlon (kayaklı koşu ile tüfekli atışın bir araya getirildiği kış sporu) ve Dünya Avrupa Şampiyonası için hazırlandığını belirten Yılmaz, “Asfalt üzerinde kondisyonlarımızı gerçekleştiriyoruz. Tekerlekli kayak kayıyoruz. Yazın asfalt üzerinde, kışın ise kar üzerinde antrenman yapıyoruz. Haftanın 6 günü antrenman yapıyoruz. Günde en az iki saat çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“50 SPORCUMUZUN 20’Sİ AKTİF MİLLİ SPORCU”

17 yıllık sporculuk kariyerinin ardından yaklaşık 10 yıldan bu yanadır da antrenörlük yaptığını dile getiren Antrenör Fehmi Oğlağo ise, “50 sporcumuz var. 50 sporcumuzun 20’si aktif milli sporcudur. Yaz mevsiminde antrenmanımızı tekerlekli kayak üzerinde kışa ön hazırlık için yapıyoruz. Sporcularımızın 4’ü olimpiyatlara hazırlanıyor, 4’ü de İtalya’da yapılacak olan Yıldızlar Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor. Burada kros ve dağ antrenmanları yaptırıyoruz. Kondisyon ve güç depolamaları için çift antrenman yaptırıyoruz. Bir grup sabah, bir grup da öğleden sonra antrenman yapıyor. Antrenmanlarımız yaş gruplarına göre değişiyor” diye konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”