MOBİL EKİPLERDEN BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI

MOBİL EKİPLERDEN BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI

Muş Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görev yapan mobil ekipler köy muhtarları ve imamlarla bir araya gelerek koruyucu ve önleyici hizmetler hakkında bilgilendirme çalışması yapıyor

Muş Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelleri kent genelinde hummalı çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlara kurum bünyesinde imkanlardan nasıl faydalanmaları ile ilgili bilgiler veren mobil ekiplerin bu defaki durağı merkeze bağlı Suvaran Köyü oldu.

Köy muhtarı ve cami imamı ile bir araya gelen personeller ‘Cumhurbaşkanlığı 180 Günlük Eylem Planı’ kapsamında başlatılan çocuklar için koruyucu ve önleyici hizmetler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Öte yandan dezavantajlı çocuklarla buluşan uzman personeller yaşantıları hakkında bilgiler aldılar. Koruyucu hizmetler, çocukların ve ailelerin risk durumuna karşı bilinçlendirilmesi ve güçlendirilmesi için yapılan eğitim, sağlık, danışmanlık gibi çalışmalardan oluşuyor.

Dünyayı etkisi altına alarak küresel salgın ilan edilen koronavirüs salgınına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelleri kentin en ücra köyünde görevlerini aksatmadan sürdürüyor. Köylü vatandaşlarla bir arayan gelen personeller, bilgilendirme çalışmalarının yanı sıra sorun ve sıkıntılarının çözümü için ilgili kurum yönlendirmesi de yapıyorlar.

Köylerde ziyaret ettikleri ailelerin maddi durumunu, sosyal yapısını ve ihtiyaçlarını belirleyen ekipler, aynı zamanda taleplerini de dinliyor. Dile getirilen konuları ilgili kurumlara ileterek çözülmesine katkı sunan, ailelere psikososyal destek veren görevliler, fedakarca yürüttükleri görevle devletin şefkat elini tüm vatandaşlara ulaştırmaya gayret ediyor.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”