“MŞÜ BÖLGESEL KALKINMANIN LOKOMOTİFİ OLMAYI TEMEL VİZYONU OLARAK TAYİN ETMİŞTİR”

“MŞÜ BÖLGESEL KALKINMANIN LOKOMOTİFİ OLMAYI TEMEL VİZYONU OLARAK TAYİN ETMİŞTİR”

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 2020 yılı idare faaliyet raporunda Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat üniversitenin bölgesel kalkınmanın lokomotifi olmayı temel vizyonu o

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan 2020 yılı idare faaliyet raporunda Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat üniversitenin bölgesel kalkınmanın lokomotifi olmayı temel vizyonu olarak tayin ettiklerini söyledi.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) ) Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı 2020 yılı idare faaliyet raporunu yayımladı. Üniversitenin kurulduğu günden bu yana yaptığı faaliyetlerin paylaşıldığı raporda 2012 yılında külliye kimliğine kavuştuğu belirtildi.

Hazırlanan 2020 yılı idare faaliyet raporunda kurulduğu günden bu yana yaptığı çalışmalar, fakülteler ve meslek yüksekokulları tanıtıldı. Raporun üst yönetici sunuş bölümünde değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Türkiye’nin hatırı sayılır üniversitesiler arasında yer alan Muş Alparslan Üniversitesinin külliye haricinde üç ayrı yerleşkesinin olduğunu söyledi.

Rektör Polat üst yönetici sunuşunda yaptığı açıklamanın devamında; “Muş Alparslan Üniversitesi; 5662 Sayılı “Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun” 29/05/2007 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle kurulmuştur. Güzeltepe’deki ana külliye haricinde 3 ayrı yerleşkesi bulunan Muş Alparslan Üniversitesi; Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Külliyedeki mevcut binalarda faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.

“GENÇ ÜNİVERSİTEMİZİN 2020 YILI İDARE FAALİYET RAPORU HAYIRLI OLSUN”

Polat açıklamasının devamında, hazırlanan idare faaliyet raporunun hayırlı olması temennisinde bulunarak; “Muş Alparslan Üniversitesi, 2012 yılından itibaren “Külliye Üniversitesi” kimliğine kavuşmuş bulunmaktadır. Yatırım projelerinin önemli bir kısmını tamamlayan üniversitemiz, Stratejik Planda belirtilen projelerini en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarına devam etmektedir. Fizikî eksikliklerini gidermenin yanı sıra eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme çalışmaları ile bilimsel yayın hazırlama noktasında da uluslararası standartlara ulaşarak Türkiye'nin ve dünyanın hatırı sayılır üniversiteleri arasındaki yerini almak; öğrenciye, bilgiye ulaşmanın yollarını öğretmek, üniversitemizin öncelikli çalışmalar arasındadır. Nitelikli eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma imkanları sunan, toplumsal sorunlara duyarlı, ürettiği bilgi ve yetiştirdiği insan gücüyle tercih edilen, bölgenin kültürel, ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlama misyonuyla çalışan Muş Alparslan Üniversitesi, bölgesel kalkınmanın lokomotifi olmayı temel vizyonu olarak tayin etmiştir. Toplumun tüm kesimleri ile bütünleşerek ülkenin ve yörenin bilim, teknoloji ve kültür hayatına katkıda bulunan, toplum iş birliğini güçlendiren, evrensel değerlere sahip, küreselleşen dünya koşullarına uygun fiziksel mekân, teçhizat, beyin gücü, bilgi ve birikimiyle çağdaş bir üniversite olma yolundaki genç üniversitemizin 2020 Yılı İdare Faaliyet Raporu hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

MŞÜ, 9 FAKÜLTE, 6 MESLEK YÜKSEKOKULU 2 ENSTİTÜ İLE BÜYÜYOR

Hazırlanan raporda üniversitenin eğitim öğretimine kazandırılan birimler paylaşılarak, Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde; dokuz  fakülte; Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi, iki enstitü; Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü, ve altı meslek yüksekokulu; Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Malazgirt Meslek Yüksekokulu, Bulanık Meslek Yüksekokulu ve Varto Meslek Yüksekokulu yer aldığı ifade edildi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”