MŞÜ FAKÜLTELERİ GÖZ DOLDURUYOR

MŞÜ FAKÜLTELERİ GÖZ DOLDURUYOR

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat göreve geldiği günden bu yana fakültelerin yapmış olduğu faaliyetleri açıkladı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) fakülteleri faaliyetleri ile göz dolduruyor. Fakültelerin yaptığı faaliyetler ile bölgede adından söz ettiren Muş Alparslan Üniversitesi, kentte özel sektör ve diğer kamu kuruluşlarına da katkıda bulunuyor. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, kurumsal sponsor aracılığıyla ihtiyaç sahibi 12 öğrenciye tablet temininde bulunarak, öğrencilerin uzaktan eğitimine destek oldu.

2020-2021 eğitim öğretim yılında Gazetecilik Bölümüne 52 öğrenci alan İletişim Fakültesi, “Medya İçin Demokrasi Demokrasi İçin Medya” projesi kapsamında Muş ve çevre illerdeki gazetecilere yönelik bir seminer düzenleyerek, Gazetecilik Bölümü Litvanya Panevezy Üniversitesi öğrenci ve öğretim elemanı değişimini içeren ERASMUS+ anlaşması imzaladı.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat faaliyetlere yönelik yaptığı açıklamada; “İslami İlimler Fakültesinde, Tasavvuf Mûsîkisi Konseri verildi. İslam Sanatları Sergisi yapıldı. Dünya Arapça Günü etkinlikleri düzenlendi. İl Müftülüğünde görevli personele yönelik hizmet içi eğitim seminerleri verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda DİKAB ve imam hatip meslek derslerini veren öğretmenlere öğretim elemanlarımızca seminer verildi. Kur'ân-ı Kerim Meali ve Hadis-i Şerif Yarışması düzenlendi. Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Sergisi yapıldı. Eleştiri kültürü ve Tahammül Ahlakı II Sempozyumu düzenlendi. Üniversitemiz İslami İlimler Fakültesi akademisyenlerinin geleneksel hale getirdikleri Çarşamba Seminerleri kapsamında sunulan bildiriler, “İslâm Düşüncesi Araştırmaları I ve II Metodolojik Yaklaşımlar” isimli kitap serisine dönüştürülerek kalıcı hale getirildi” dedi.

ARGE PROJELERİ KAPSAMINDA PROTOKOLLER İMZALANDI

Rektör Polat, Mühendislik Mimarlık Fakültesinin faaliyetleri arasında yer alan iş birliği protokollerine de vurgu yaparak; “Mühendislik Mimarlık Fakültesi bünyesinde başta ilimiz ve bölgemiz olmak üzere ülkemizin çeşitli yerlerinde faaliyet gösteren kamu ve özel kuruluşlarla AR-GE projeleri yapılması yönünde görüşmeler yapılmış ve bu görüşmeler neticesinde 1 adet dayanışma ve geliştirme protokolü imzalandı. Mühendislik Mimarlık Fakültesi, fakülte bünyesinde ulusal hakemli bilimsel bir dergi kurarak yayın hayatına başlamıştır. Fakültemizde haftalık çevrimiçi seminerler düzenlenmekte ve her hafta alanında uzman bir hocamız sunum yapmaktadır. Bu sunumların basılı yayına dönüştürülmesi hedeflenmiştir. Üniversitemizin etkinliği ve tanınırlığını arttırmak amacıyla fakültemiz bünyesinde “2nd International Conference on Innovative Engineering Applications” adında uluslararası sempozyum organizasyonu için akademik çalışmalar tamamlandı. Akademik faaliyetlere ilaveten başta ilimiz ve bölgemiz olmak üzere çeşitli kamu ve özel kuruluşlarla ARGE projeleri yapılması yönünde çeşitli görüşmeler yapılmış ve neticesinde Gebze Teknik ve Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlıkları ile ikili işbirliği protokolleri imzalandı. AFAD İl Müdürlüğü ile su altı arama kurtarma robotu Projesi konusunda ortak çalışmalar yapılmaktadır. Bölgemizde tarım alanında İlaçlama ve tohumlama amacıyla kullanılacak bir İHA için özel bir firma ile protokol hazırlığı tamamlandı. Ayrıca Avrupa Birliği Eğitim Komisyonu ile görüşmeler yapılmış ve üniversitemiz bünyesinde bir İHA merkezinin kurulması yönünde çalışmalar devam etmektedir. Yine özel bir firma ile elektrikli otomobil projesi çalışmamız devam etmektedir.”

MŞÜ, TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERİ MADALYA SIRALAMASINDA 23. SIRADA

Spor Bilimler Fakültesi faaliyetleri kapsamında çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptığını belirten Polat; “Spor Bilimleri Fakültesinde 11. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi Üniversitemiz ev sahipliğinde yapıldı II. Avrasya Spor Bilimleri Kongresi Üniversitemiz ev sahipliğinde yapıldı. Özel Gereksinimli bireylere, öğrencilere sportif eğitim anlamında destek faaliyetleri yine özel gereksinimli vatandaşlarımızın sorunları ile ilgili farkındalığı artırma çalışmaları fakültemizin yaptığı rutin faaliyetler arasındadır. Üniversiteler arası sportif yarışmalarda ilimizi temsil noktasında önemli başarılar elde etmiş 2020 yılında Türkiye Üniversiteleri madalya sıralamasında 23. sırada yer almıştır. 2020 yılı Şubat ayında ilk kez üniversitelerarası kayaklı koşu yarışması üniversitemiz ev sahipliğinde yapıldı. Üniversitemiz ilde yapılan Üniversitelerarası Kros Şampiyonasına katıldı. 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz dönemi bitmeden, yakın zamanda fakültemiz çatısı altındaki bölümlerimizin her biri kendi alanlarında seminer organizasyon programı düzenleyecektir.”

SAĞLIK BİLİMLERİ İÇİN LABORATUVARLAR KURULDU

Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Uygulamalı Bilimler Fakültesinin faaliyetlerinden de bahseden Polat, kurulan laboratuvar ve tarım kuruluşları ile tarımsal üretim ve verimliliği artıracak projelere dikkat çekerek; “Sağlık Bilimleri Fakültesinde 2020-2021 Eğitim Öğretim Dönemi için Disiplinlerarası Sosyal Hizmet Yönetimi Anabilim Dalına yüksek lisans öğrencisi alınması için de Yükseköğretim Kurulu’na başvuru yapılmıştır. Fakültemiz bünyesinde Beslenme Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Odyoloji ve Konuşma Dil Terapisi bölümleri açılmış olup öğrenci alınmasıyla ilgili çalışmalar devam etmektedir. Fakültemizde 25 bilgisayardan oluşan bir laboratuvar kurulmuştur. Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencileri için hastanelerde kullanılan programlar arasında yer alan Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri yazılımı için ilgili firma ile ikili protokol imzalanarak bilgisayar laboratuvarımızdaki bilgisayarlarda ücretsiz olarak bu yazılım öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. 2015-2020 yılları arasında fakültemize iki adet uygulama laboratuvarı kurulmuştur. Bu laboratuvarlarda simülasyon cihazları kullanılarak uygulamalı dersler yürütülmektedir. Uygulamalı Bilimleri Fakültesinde YÖK” tarafından başlatılan “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında üniversitemiz hayvancılık alanında pilot üniversite olarak seçilmiştir. Muş Lalesi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından kurulan ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından projelendirilen Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Serası ve Uygulama Alanlarına akademisyenlerimiz danışmanlık desteği verdi. Fakültemizin, Tarım ve Orman Müdürlüğü başta olmak üzere DAKA ve diğer tarım kuruluşları ile tarımsal üretim ve verimliliği artıracak proje çalışmaları başlatmıştır. Üniversitemiz tarafından hazırlanan Hayvancılık Projesi web sitesi ve  içeriğinde yer alan Çiftçi Akademisi çiftçilerin kullanımına sunulmuştur. Muş Alparslan Üniversitesi ile Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği neticesinde yem bitkileri tohumluğu tescil ve üretim izni çalışmalarının Tarımsal Değerleri Ölçme Denemelerinin bir lokasyonu Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesinin deneme arazilerinde gerçekleştirilmesi kararı alınmıştır. Yonca, korunga ve macar fiği yem bitkilerinin tescil işlemlerinde sonuç alınmaya başlanmıştır. Gebze Teknik Üniversitesi ile Akademik iş Birliği Protokolü imzalanmıştır” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”