MŞÜ, TÜRKİYE GENELİ LOGO YARIŞMASI DÜZENLİYOR

MŞÜ, TÜRKİYE GENELİ LOGO YARIŞMASI DÜZENLİYOR

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) kent ile üniversitenin vizyon ve misyonunu yansıtacak kurumsal logo yarışması düzenliyor

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Türkiye geneli logo tasarım yarışması düzenliyor. Ödüllü Logo Tasarımı Yarışmasının konusu, Üniversite ve kentin vizyonunu ve misyonunu yansıtacak, öğrenci merkezli eğitim anlayışı ile bağdaşan, “Alparslan, Bilim, Eğitim, Lale, Muş, Selçuklu, 1071 Malazgirt Zaferi” kavramlarından bir veya birkaçının ifade edilerek ilişkilendirildiği, akılda kalıcı, özgün, yenilikçi, estetik ve işlevsel kullanım imkânlarına sahip bir Muş Alparslan Üniversitesi Logosu’nun oluşturularak Muş Alparslan Üniversitesinin kurumsal işlemlerinde kullanılmasıdır.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat konuya ilişkin yaptığı açıklamada ilerleyen süreçte kurumsal kimlik dosyasını da hazırlayacaklarını belirterek; “Muş Alparslan Üniversitesi kurulduğu tarihten itibaren kullanmış olduğu halen de kullanmaya devam ettiği bir logo var. Bu logo şehrimizin önemli sembollerinden bir tanesi olan lale ile sembolize edilmiş bir logo, ancak üniversitemizim bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın Malazgirt ile almış olduğu kararlar ve üniversitemizin isminin Muş Alparslan olması hasebiyle nasip olursa önümüzdeki dönemde yeni bir logo için çalışmaları bugün başlatmış bulunuyoruz. Bu logo çalışmasının içerisinde Alparslan, Bilim, Eğitim, Sanat, Kültür, Lale, Muş, 1071 Malazgirt gibi ana temaların öne çıkartılmış olduğu bir logo tasarım yarışması düzenliyoruz. Ulusal bir yarışma olacak. Benim başkanlığımda bağımsız olacak profesörlerden ve doçentlerden oluşturulan ve alanlarında yetkin isimlerden oluşan bir jüri olacaktır. Türkiye çapındaki bu yarışmada birinciye 15 bin TL ödül verilecek. İkinci ve üçüncüye kurumsal ödüller verilecek. İlk 20’ye giren eserler inşallah üniversitemizde de sergilenecek. Bundan sonra üniversitemizin bütün iş ve işleyişleri bu logo üzerinde olacak. Üniversitemizde daha önce kullanmış olduğumuz logonun kurumsal bir kimlik olarak, yakları yere basan oturmuş ilkeleri esasları belirlenmiş bir kurumsal kimlik çalışması yoktu. Nasip olursa logo yarışmasından sonra ikinci adımımızda kurumsal kimlik çalışmaları kapsamında üniversitemizin kurumsal kimliğine yönelik dosyanın inşallah oluşturması olacak. Ben bunu da sizlerin aracılığıyla duyurmak istiyorum. İlimizde bu konuda meraklı olan sanatçılarımız, grafik ve tasarımcılarımız varsa onlara duyurulması açısından hem de ülkemizde bu işle profesyonel anlamda ilgilenenlere duyurmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Muş Alparslan Üniversitesi Ödüllü Logo Tasarımı Yarışmasına gönderilecek eserlerin 23 Aralık 2020 tarihinde başladığı belirtilerek, 31 Mart 2021 Çarşamba günü sona ereceği ifade edildi. Muş Alparslan Üniversitesi Ödüllü Logo Tasarımı Yarışmasının sonuçlarını 12 Nisan 2021 tarihinde üniversitenin resmi internet sayfası ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacağı belirtildi.

ÇALIŞMALARIN GÖNDERİLMESİ

Tasarımlar, Ek-1’de bulunan katılım formu ve tasarımların vektörel çalışma dosyalarının yer aldığı

CD ile birlikte hasar görmeyecek şekilde dosyalanarak “Logo Yarışması” dosya ismi ile 31 Mart 2021

Çarşamba günü mesai bitimine kadar aşağıdaki adrese şahsen veya iadeli taahhütlü posta ya da kargo ile Muş Alparslan Üniversitesi, Rektörlük Binası, Evrak Kayıt Birimi, 49250, Güzeltepe/MUŞ adresine teslim edilecektir.

YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI

1. Muş Alparslan Üniversitesi Ödüllü Logo Tasarımı Yarışmasına seçici kurul üyeleri ve seçici kurul üyelerinin birinci derece yakınları ile yarışma düzenleme komisyonu üyeleri katılamaz.

2. Yarışma, T.C. vatandaşı olan ve profesyonel tüm sanatçıların, öğrencilerin, kamu kurumlarının ve özel kuruluşların katılımına açıktır.

3. Muş Alparslan Üniversitesi Ödüllü Logo Tasarımı Yarışmasına katılımından dolayı katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

4. Her katılımcı yarışmaya en fazla 3 (üç) tasarım ile katılabilir.

5. Yarışmaya katılacak tüm tasarımların “T.C. Muş Alparslan Üniversitesi” adı ve üniversitenin kuruluş tarihi olan “2007” yılı ile birlikte değerlendirilmesine dikkat edilmelidir.

6. Yarışmaya sunulan tasarımların özgün olması; daha önce başka yarışmalara katılmamış, hiçbir gerekçe ile yayımlanmamış olması gerekir. Yarışmaya sunulan tasarımın internet, yazılı, görsel medya, vb. mecralarda ve bu konuyla ilgili web tabanlı arşivlerde bulunan tasarımlarla herhangi bir benzerlik ve çağrışımda bulunmaması ve diğer kurum ve kuruluş logolarını çağrıştırmaması gerekmektedir. Seçici kurul üyelerinin, kopya olduğunu tespit ettiği tasarımlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu tasarımların sahiplerine ödül verilmeyecek, ödül verildikten sonra kopya oldukları tespit edilen eserlerin sahipleri ödüllerini iade edeceklerdir.

7. Logo tasarımı, Muş Alparslan Üniversitesini en iyi ve özgün şekilde temsil etmeli, içerik ile görsellik açısından anlaşılır, ayırt edici nitelikte olmalıdır. İstenilen tasarımlarda renk ve form yönünden herhangi bir kısıtlama yoktur. Çalışmalar dijital ortamlarda, basılı materyallerde, renkli ve siyah-beyaz olarak kullanılabilecek, değer kaybetmeyecek, anlaşılabilir tasarımlar olmalıdır. Logo tasarımının çok çeşitli amaçlar için kullanılabileceği göz önünde bulundurularak (kurumsal kimlik, antetli kâğıt, faks, dergiler, bültenler, kataloglar, broşürler, kitapçıklar, kitaplar, programlar, pankartlar, posterler, şapkalar, tişörtler, çantalar, havlular, internet ve elektronik medya, web sitesi, elektronik posta v.b.) basıma uygun nitelikte hazırlanması, büyütülüp küçültüldüğünde fonksiyonelliğini yitirmemesi gerekmektedir.

8. Logo tasarımı yatay ve dikey formatlarda kullanıma uygun olarak hazırlanmalıdır.

9. Seçici Kurul, yarışmaya katılan tasarımların Muş Alparslan Üniversitesinin ihtiyacını karşılayamadığını düşünmesi durumunda hiçbir tasarımı değerlendirmeye almama hakkını saklı tutar. Seçici kurulun oy birliği ile aldığı karar neticesinde yarışma iptal edilebilir ve yeni tarih belirlenerek yarışma tekrarlanabilir.

10. Yarışmaya sunulacak tasarımlar mutlaka bilgisayar ortamında Adobe Illustrator ya da

CorelDraw gibi vektörel tabanlı grafik tasarım programları ile hazırlanmalıdır. Elle çizilmiş veya elle renklendirilmiş tasarımlar kabul edilmeyecektir.

11. Eserin dosya adı rakam ya da harflerden oluşmalıdır (rumuz). (Örnek: 12345.jpg). Rumuz en az 4 (dört), en fazla 8 (sekiz) karakterden (harften/rakamdan) oluşmalıdır. Birden fazla eser gönderenler aynı rumuzu kullanarak gönderilen tasarımların sayısını rumuz sonuna ekleyebilirler. (Örnek: 12345_1.jpg, 12345_2.jpg, 12345_3.jpg).

12. Her tasarım A4 (21 x 29,7cm) ebadında, beyaz zemin üzerine ve uzun kenarı 15 cm’yi geçmeyecek şekilde yerleştirilecek, kâğıdın alt kısmında tasarımın küçültülmüş renkli ve siyah‐beyaz şekilleri, kısa kenarı 25 mm’den büyük olmayacak şekilde yer alacaktır. (Bkz:

Ek-2)

13. Tasarım ya da tasarımlar (en fazla üç farklı tasarım) ile birlikte her bir tasarım için katılım formunu da eksiksiz doldurulduktan ve katılımcı tarafından imzalandıktan sonra gramajı yüksek bir kâğıda (en az 160 gr.) renkli çıktı alınarak, çalışma dosyalarının (Corel Draw ya da Adobe Illustrator gibi) yer aldığı bir CD kopyası ile birlikte posta veya kargo ile gönderici ödemeli olarak gönderilmelidir. Tasarım baskısının alındığı sayfanın arka kısmında yarışmacının rumuzu yer alacaktır. Tasarımın baskısı, katılım formu ve çalışmanın yer aldığı CD veya DVD bir zarfa konulacak ve zarf kapatıldıktan sonra üzerine rumuz yazılacaktır. Aynı rumuz, çalışmanın arka yüzünde (A4 formatındaki çıktı) ve CD’nin ön yüzünde de yer alacaktır. Eserin ön yüzünde tasarımcının kimliğini belirleyecek hiçbir ibare bulunmamalıdır. Birden fazla eserle katılan tasarımcılar, her eser için ayrı “teslim zarfı” kullanmalıdır; birden fazla eserin teslim zarfı, tek bir “postalama zarfı” içinde kargo ile gönderilebilir. Posta veya kargodaki gecikmelerden, gönderim esnasında tasarımın ve CD’nin zarar görmüş ya da yıpranmış olmasından ve kargoda meydana gelen aksaklıklardan dolayı müracaat dosyasının kaybolmasından Muş Alparslan Üniversitesi sorumlu olmayacaktır.

14. Yarışmaya katılan tasarımcılar, her bir tasarım için kısa cümleler ile logolarının hikâyelerini katılım formundaki “Proje Açıklaması” kısmına yazacaklardır.

15. Yarışma sonunda sergilenmeye değer bulunan eserler herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın ve kurumsal kimliğin bir ifadesi olarak arz edilmeksizin yarışma ile ilgili her türlü haber içeriği, herhangi bir telif ücreti ödenmeksizin basılı ve görsel materyal üzerinde kullanılacaktır.

16. Muş Alparslan Üniversitesi “Ödüllü Logo Tasarımı Yarışması” Katılım Formunu doldurmayan/imzalamayan katılımcıların tasarımları değerlendirmeye alınmayacaktır.

17. Yarışma katılımcıları, tasarımlarının kendilerine ait olduğunu kabul, beyan ve taahhüt etmiş sayılır.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”