MŞÜ´DE ?ERASMUS DENEYİMLERİ? BAŞLIKLI BİR SEMİNER VERİLDİ

MŞÜ´DE ?ERASMUS DENEYİMLERİ? BAŞLIKLI BİR SEMİNER VERİLDİ

Muş Alparslan Üniversitesinin seminer programları i Uluslararası İlişkiler Bölümünden Arş. Gör. Emrah Utku Gökçe ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 4. sınıf öğrencisi Osman Ebrem, ?Erasmus Deneyimleri? başlıklı bir seminer verdi.

Muş Alparslan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde ?Erasmus Deneyimleri? konuşuldu. ?Erasmus Deneyimleri? adlı semineri, Uluslararası İlişkiler Bölümünden Arş. Gör. Emrah Utku Gökçe ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 4. sınıf öğrencisi Osman Ebrem verdi. Seminere, üniversitenin idari, akademik personellerin yanı sıra, öğrenciler de katıldı. Uluslararası İlişkiler Bölümünden Arş. Gör. Emrah Utku Gökçe, Prof. Dr. Mahmut Gazi Yaşargil derslikleri 102. salonda verdiği seminerde; Erasmusla ilgili olarak şunları söyledi: ?Avrupa Birliği tarafından eğitim, iş deneyimi, gençlik değişimi ve spor alanlarında kişilerin kendilerini geliştirmeleri için hazırlanmış bir program olan Erasmus, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının eğitimlerine yurtdışındaki bir üniversitede devam etmelerini sağlamaları ve yeni iş olanakları elde edebilmeleri amacıyla kurulmuş bir sistemdir. Erasmus programının isim babası Desiderius Erasmus´un 1465 - 1536 yılları arasında yaşamış Hollandalı bir filozofdur. Erasmus, Avrupa´nın ortak bir sanat ve bilim çatısı altında birleşmesine yaptığı katkılardan dolayı ve çağının eğitim felsefesine olan etkisi ile programa uygun bir isim olarak düşünülüyor. Almanya´da geçirdiğim on aylık Erasmus programı süresince; Almanya, İsviçre, Fransa, Belçika, Çekya, Avusturya, Macaristan, Polonya, İtalya, İspanya ve İsveç´in başkentlerini ve çeşitli şehirlerini ziyaret etme imkanı buldum. Bu ziyarette başta mimari yapılar olmak üzerine seyahatlerinde edindiği izlenimleri fotoğraflarla size anlatacağım? dedi.

Gökçe´nin seminerdeki sunumunun ardından, Polonya´da bir dönem Erasmus programına katılan ve sekiz ülkenin başkentlerini gezen MŞÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 4. sınıf öğrencisi Osman Ebrem de, kendi gözüyle Erasmus deneyimlerini seminere katılanlara paylaştı. Seminer soru cevap bölümü ile sona erdi. 




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”