MŞÜ’DEKİ KONGREYE YOĞUN KATILIM

MŞÜ’DEKİ KONGREYE YOĞUN KATILIM

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde yapılan 7. Uluslararası Tarım Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi yoğun katılım ile tamamlandı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Uygulamalı Bilimler Fakültesi 7. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresine ev sahipliği yaptı. ISPEC katkıları ile düzenlenen kongre çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Farklı ülkelerden akademisyenlerin katılım sağladığı kongreye büyük katılım sağlandı.

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın onursal başkanlık ettiği kongrenin başkanlığını Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ yaptı. Muş’un 5 kıta 30 ülkeye tanıtımının yapıldığı kongrede yerli ve yabancı akademisyenler tarafından bildiri sunuldu. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, online olarak yapılan kongrede başta Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ olmak üzere emeği geçen bütün akademisyenlere teşekkür dileklerini iletti. Rektör Polat, Türkçe İngilizce ve Arapça olmak üzere üç farklı dilde yaptığı selamla konuşmasının ardından dünyanın dört bir tarafından katılımın sağlandığı kongrenin önemine değindi. Akademisyenler tarafından sunulan zengin bildirilerin kongrenin İSPEC bünyesinde ilk defa bu kadar çok sunumun yapıldığına dikkat çeken Polat, kongrenin özelde üniversite ve Muş tarımına genelde bölge ve ülkeye hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

“ARAŞTIRMACILAR BİLDİRİLERİNİ SUNARAK KONGREYE ÖNEMLİ KATKILAR VERDİ”

Daha sonra kongre başkanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ bir konuşma yaptı. kongrenin detayları ile ilgili bilgiler aktaran Karadağ, Türkiye’den 115 yurt dışından ise 131 olmak üzere toplam 246 araştırmacının katılım sağladığını ifade etti.

Kongreye katılım sağlayan akademisyenlerin bildirileri ile büyük önem kattığını ifade eden Karadağ konuşmasının devamında; “Kongrede sunulan bildiriler çift kör hakem yöntemi ile değerlendirilmiştir. Pilot Devlet Üniversitesi uygulaması kapsamında uluslararası kongre düzenleme kurulu olarak Siirt Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi de süreçte yer almıştır. Kongre bildiri konuları çok geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Tarla bitkileri, bahçe bitkileri, bitki koruma, biyosistem mühendisliği, peyzaj mimarlığı, tarım ekonomisi, tarımsal biyoteknoloji, toprak bilimi ve bitki besleme, tarım makinaları, zootekni, su ürünleri, gıda, biyoloji, biyokimya, kimya, et ve süt teknolojisi, veteriner, ekonomi, kırsal kalkınma, tarım politikaları, siyaset bilimi, sulama sistemleri, bankacılık ve tarım kredileri, çiftçi birlikleri, güneş ve rüzgâr enerjisi, çevre, tarım istihdam ve tarım ürünleri ithalatı gibi konularda bildiriler kabul edildi. Kongremize Türkiye’den 115, yurtdışından ise 131 olmak üzere toplam 246 araştırmacı katılım gösterdi. Böylesi bir kongre için bu çok önemli bir katılımdır. Asya, Avrupa, Amerika, Afrika ve Avustralya’dan katılımcıları kongremizde ağırladık. Türkiye, Cezayir, Avustralya, Brezilya, Çin, Mısır, Etiyopya, Finlandiya, Almanya, Gürcistan, Endonezya, Hindistan, İran, İsrail, Irak, Kazakistan, Makedonya, Moldova, Fas, Nijerya, Pakistan, Portekiz, Filipinler, Rusya, Romanya, Sırbistan, Güney Afrika, Tunus, Ukrayna ve Vietnam ülkelerinden araştırmacılar bildirilerini sunarak kongreye önemli katkılar verdi.”

“KONGREMİZİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİKLERİNDEN BİRİSİ DE DOÇENTLİK VE AKADEMİK TEŞVİK KRİTERLERİNİ KARŞILAMIŞ OLMASIDIR”

Karadağ, kongrenin büyük avantajının doçentlik ve akademik teşvik kriterlerini karşıladığını vurgulayarak; “Kongreye Türkiye’den katılım için % 45’lik bir kontenjan ayrıldı ve Türkiye’den gelen bildiriler bu kota korunarak değerlendirmeye alındı.  Kongremizin en önemli özelliklerinden birisi de doçentlik ve akademik teşvik kriterlerini karşılamış olmasıdır. Kongre sonrasında ISBN’li bildiri kitapları da yayınlanacaktır.  Muş Alparslan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 7. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresinin başta Muş olmak üzere bölgemiz ve ülkemiz bilim camiasına ve üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Kongremize büyük desteklerinden dolayı başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a, ISPEC yetkililerine, Kongre Düzenleme Kuruluna, Kongre Bilim Kuruluna, Kongre Başkanına, Kongre Sekterine,  katılım sağlayan üniversitelerimizin çok değerli bilim insanlarına, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne bağlı araştırma enstitülerinden katılım sağlayan çok değerli araştırmacılara, kongremize katılım sağlayan bilim insanlarına teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”