MŞÜ’DEN 4 BİN ÖĞRENCİYE 4 BİN AĞAÇ KAMPANYASI

MŞÜ’DEN 4 BİN ÖĞRENCİYE 4 BİN AĞAÇ KAMPANYASI

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) 2021-2022 eğitim öğretim yılında alımını planladığı 4 bin öğrenci için 4 bin ağaç dikim bağış kampanyası kararı aldı

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) senatosu ülke genelinde artan orman yangınları ile ilgili yeni bir karar aldı. ‘Ciğerlerimizin Havasız Bırakılmasına İzin Vermeyeceğiz’ adlı kampanya başlatan MŞÜ senatosu yeni eğitim öğretim yılında alım yapacağı öğrenci adına ağaç dikim kampanyası başlattı.

Yapılan ağaç bağışları Tarım ve Orman Bakanlığının ağaçlandırma çalışmasına katkıda bulunulacak. Akademik ve bilimsel çalışmaların yanı sıra örnek projelere imza atan Muş Alparslan Üniversitesi göstermiş olduğu duyarlılıkla bölgenin önde gelen üniversiteleri arasında yer almaya devam ediyor.

Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, başlatılan ağaç bağış kampanyasına tüm vatandaşların destek vermesi çağrısında bulundu. Kampanya sonunda 10 binin üzerinde bağış yapılmasını hedeflediklerini dile getiren Rektör Polat, ormanların yok edilmesine müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Rektör Polat, ‘Ciğerlerimizin Havasız Bırakılmasına İzin Vermeyeceğiz’ adlı kampanya ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Hafta içinde açıklanacak kampanyaya tüm akademik ve idari personel ile ailelerinin, öğrencilerle öğrenci velilerinin, Muş'ta ve Muş dışında yaşayan hemşehrilerimizin destek vereceğine inanıyorum. Bu kampanyaya Muşlu hemşerilerimizin yoğun ilgi göstereceğini biliyorum. 10.000 öğrencisi bulunan Muş Alparslan Üniversitesi inşallah kampanya sonunda açıkladığımız sayıyı da aşar ve 10.000 ağaç bağışında bulunarak ormanlarımızın yok edilmesine müsaade etmeyeceğimizi herkese göstermiş olur. Tüm basın mensuplarını ve sivil toplum kuruluşlarını bu kampanyaya destek vermeye çağırıyorum” ifadelerini kullandı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”