MŞÜ’DEN TARIMA TAM DESTEK VERİLİYOR

MŞÜ’DEN TARIMA TAM DESTEK VERİLİYOR

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) online olarak düzenlenen ‘Tarım Öğretiminin 175. Yılı’ programı düzenlendi. Programda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, üniversitenin tarım alanında Muş’a verdiği destekleri anla

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) online olarak düzenlenen ‘Tarım Öğretiminin 175. Yılı’ programı düzenlendi. Programda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, üniversitenin tarım alanında Muş’a verdiği destekleri anlattı.

 

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) çevrimiçi olarak düzenlenen ‘Tarım Öğretiminin 175. Yılı’ programda tarımın geçmişi ve geleceği hakkında konuşmalar yapılarak, tarımsal faaliyetlerin önemi ele alındı.

Programa Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Yaşar Karadağ ve Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürü Şakir Berktaş katılım sağlayarak konuşmalarını yaptılar.

Düzenlenen programda akademisyenler tarafından icra edilen, konukların beğenisi alan tarımsal temaları ele alan türkülerden oluşan müzik dinletisi sonrasında Uygulamalı Bilimler Fakültesi (UBF) Öğrenci Temsilcisi Mustafa Gizlenç söz alarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi

“VETERİNER FAKÜLTESİNİ DE AÇACAĞIZ”

Rektör Polat programda yaptığı konuşmada ilerleyen süreçlerde Muş Alparslan Üniversitesine Veteriner Fakültesi kazandıracaklarını belirterek; “Uygulamalı Bilimler Fakültesini üniversitemize, ilimize ve bölgeye vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Uygulamalı Bilimler Fakültesini kurarken pek çok sıkıntı yaşadık, ama Muş’ta birkaç önemli alan olduğunu ve bu alanların en başında da tarımın geldiğini ısrarla savunduk. Mutlaka bunun dikkate alınması gerekir. Muş’ta Ziraat Fakültesinin ve şu an üzerinde çalıştığımız Veteriner Fakültesinin açılmasının ilin tarımına çok büyük katkıları olacağına başından beri inandık, muhataplarımızı ikna ettik ve nihayet Uygulamalı Bilimler Fakültesi adında Ziraat Fakültesini açtık. Kısa bir süre içerisinde isim değişikliğine gidilecek ve ardından Veteriner Fakültesini de ilimizde bizler açacağız” dedi.

COVİD-19 TARIMA ENGEL OLMADI

Tarımsal üretimde Muş’un Türkiye’ye katkısından bahseden Muş Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın; “dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını Muş’ta tarım çalışmlarına engel olamadı. Ülkemizin tarımsal anlamda Avrupa’da birinci sırada yer alıyor. Dünyada da ilk on içerisinde yer alıyor. Gayri Safi Milli Hasılada tarımın payının 277 milyar TL, bunun da 6 milyar TL’sini Muş’un karşılıyor” şeklinde konuştu. 

Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, zirai öğrenimin tarihi gelişimine değinerek başladığı konuşmasında UBF tarafından yapılan uluslararası kongreler ve çalıştayları, üniversitemizde ilk defa tarımsal alanda yürütülen bilimsel araştırmalar, denemeler ve projeleri, paydaşlarla gerçekleştirilen faaliyetler ve eğitim faaliyetlerini anlattı. Prof. Karadağ, UBF bünyesinde yürütülen çalışmalarının tarım sektörü ve Muş için çok önemli olduğunu ifade ederek, çiftçilere yönelik gerçekleştirilen eğitimlerin son derece faydalı sonuçlar doğurduğunun da altını çizdi.  Ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürü Şakir Berktaş tarafından yapılan “Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Konularında Yapılan Çalışmalar” başlıklı sunuma geçildi. Öğrenci Temsilcisi Mustafa Gizlenç ise, 83 milyonu aşan bir insan nüfusuna sahip olan Türkiye’nin, tarımsal altyapı ve üreten işgücü nüfusu itibariyle bulunduğu coğrafyada önemli bir üretici ve tedarikçi bir güç olma potansiyelinin altını çizdi.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”