MŞÜ’YE İKİ YENİ BÖLÜM DAHA

MŞÜ’YE İKİ YENİ BÖLÜM DAHA

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) akademik alanda gelişimini artırırken, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesine iki yeni bölüm daha ekledi

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Yükseköğretim Kurulundan talep ettiği iki bölüm uygun görülerek akademik hayata kazandırıldı. Muş Alparslan Üniversitesi akademik kalitesini yükseltmek için Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) talep ettiği Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü ile Sosyal Hizmet Programı olumlu olarak yanıtlanması ilgili adayları sevindirdi.

Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Özalper, konuya ilişkin yaptığı açıklamada günümüz şartlarında önemli bir ihtiyaç olan Sosyal Hizmet Programı kısa süre içinde öğrenci alımlarına başlayacağını söyledi.

Özalper açıklamasının devamında bölüm ve programlardan mezun olan adayların istihdam alanlarını belirterek; “Günümüz şartlarında önemli bir ihtiyaç olan Sosyal Hizmet Programı yüksekokulumuz bünyesinde kısa zamanda öğrencilerini kabul edecek. Programa devam edecek öğrencilerin öğrenimleri boyunca alanının temel ilkelerini ve çağdaş teknolojilerin önemini kavrayarak alanında uzman bireyler olarak yetişecekler. Programda kamu yönetimi, psikoloji, sosyoloji, davranış bilimleri, sosyal güvenlik, sosyal politika gibi ders ve konulara yer verilecek. Mezunların sosyal hizmet konusunda faaliyet gösteren Devlet Planlama Teşkilatı, Aile Araştırma Kurumu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Çocuk Mahkemeleri ve Hastanelerde çalışma alanı bulabilecekler.  Bölüm ve programın açılması sürecinde desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen ve bu bölümün kazanımında çok büyük emeği olan Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a teşekkür ediyor, bölümün akademik hayata ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklide konuştu.

Muş Alparslan Üniversitesinden programın faydaları ve amacı ile ilgili yapılan açıklamada ise; “Sosyal Hizmet Programı Sosyal açıdan insanların rol değişimi ve gelişimine katkı sağlayan, toplumsal gelişimi arttırmak adına sosyal bütünleşmeyi, bireyin güçlendirilmesini ve özgürleşmesini destekleyen uygulama temelli akademik bir disiplin ve çalışma alanıdır. Toplumu oluşturan en temel unsur olan bireyden başlayarak ailelerden topluluklara kadar herkesi kapsayan bir uzmanlık alanıdır.  Sosyal Hizmet Programı insanların hayatları boyunca çeşitli boyutlarda yaşayacakları ve hayatlarını olumsuz etkileyecek toplumsal sorunlarına sosyal adalet, insan hakları, ortak sorumluluk ve farklılıklara saygı ilkelerini merkeze alarak çözüm önerileri geliştiren ve çeşitli boyutlarda toplumsal sorunlar yaşayan bireylere hizmet sunmak isteyen sosyal çalışmacılar yetiştirmektedir. Sosyal Hizmetin amacı Sosyoloji, psikoloji, siyaset bilimi, halk sağlığı, toplum gelişimi, hukuk ve ekonomi gibi sosyal bilimler alanlarında değerlendirmeler yapmak. Sosyal ve kişisel sorunları çözmek için müdahaleler geliştirip, uygulayarak toplumsal değişime fayda sağlamaktır. Programı tamamlayan öğrenciler, davranış bilimleri, sosyal hizmet yöntem ve teknikleri ile alan uygulamalarını sosyal hizmet için gerekli bilgileri bütünleştirip özümseyerek hizmet sunabilmektedirler” ifadeleri kullanıldı.




ASYA: “BELEDİYEMİZE ÖNEMLİ BİR KAYNAK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”

ALTUNKUM’DAN SINAV KAYGISI ÖNERİLERİ

AKÇİÇEK, BALKAN VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINA HAZIRLANIYOR

HAYVANCILIK İÇİN SİLAJLIK SOYA PROJESİ ELE ALNDI

ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VE KARİYER SEMİNERİ

MALAZGİRT’TE DOĞALGAZ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

POLAT: “ÜNİVERSİTEMİZİN BAŞARILARINA BAŞARI KATMASI, YARINLARIMIZ İÇİN UMUT VAAT ETMEKTEDİR”